#image_title
Cura de slabire

Fructul preistoric care reglează colesterolul, este bun pentru intestin, dă longevitate și slăbește

7views

Acest fruct este ușor de mâncat chiar și pe jos sau pe drum și are un gust grozav. Citiți mai multe despre beneficiile sale.

Ceea ce știm cu toții despre acest fruct este deliciul său și multiplele utilizări pe care le poate avea în rețetele noastre. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că consumul regulat de-a lungul timpului poate oferi câștiguri mari de sănătate. experții din Cleveland explică mai multe despre ele.

Ce sunt merele?

Merele sunt fructele mărului, un copac foios. Au formă sferică sau ovală, cu carne crocantă sau moale și variază în culoare de la verde și galben la roșu și violet. Gustul lor poate fi dulce, acru sau subacru, în funcție de soi. Cultivarea mărului datează din cele mai vechi timpuri. Conform descoperirilor arheologice, merele au fost cultivate pe Pământ de 10.000 de ani.

Beneficiile marului

  1. Stabilizează glicemia
  2. Scade colesterolul
  3. Scade tensiunea arterială
  4. Ameliorează inflamația
  5. Satisface mai mult foamea
  6. Te ajută să trăiești mai mult

1. Stabilizează glicemia

Nivelurile ridicate de glucoză în timp pot duce la diabet de tip 2, o afecțiune cronică care afectează mai mult de 33 de milioane de oameni numai în America. Cu toate acestea, există vești bune pentru iubitorii de mere: un studiu efectuat pe peste 38.000 de oameni a constatat că cei care au mâncat mai mult de un măr pe zi au avut cu 28% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu mâncau deloc mere.

2. Scade colesterolul

Studii multiple la persoanele cu colesterol ridicat arată că consumul de câteva mere pe zi poate scădea nivelul colesterolului total cu aproximativ 5% până la 8%. Nu poți mânca atât de multe mere în 24 de ore? Încercați o porție de mere uscate pe zi (fără zahăr adăugat). De fapt, participanții la un alt studiu și-au redus totalul colesterol cu ​​13% în șase luni după ce a mâncat această cantitate.

3. Scade tensiunea arterială

Un mic studiu australian a constatat că consumul de mere a ajutat la scăderea tensiunii arteriale. Alte cercetări au avut rezultate mixte. Dar cercetătorii sunt de acord că antioxidanții din pielea merelor ajută sângele să circule fără probleme. Fibrele din mere pot juca, de asemenea, un rol în aceeași direcție.

4. Ameliorează inflamația

Merele conțin substanțe antiinflamatoare – în principal fibre și quercetină, un antioxidant care reduce inflamația, în special la nivelul sistemului respirator. Potrivit mai multor studii, consumul de mere scade proteinele c-reactive din sânge, semn că inflamația cronică se îmbunătățește.

5. Îți întărește microbiomul

Corpul tău este un loc de ospitalitate pentru mulți microorganisme care trăiesc în intestinul tău și pe pielea ta. Unele dintre ele sunt utile, în timp ce altele sunt dăunătoare sănătății tale. Merele ajută ambele tipuri:

  • Quercetina oprește creșterea microbilor dăunători în intestin.
  • Pectina acționează ca un prebiotic (aliment pentru microorganismele benefice), promovând sănătatea intestinală bună.

6. Satisface mai mult foamea

Deoarece merele sunt bogate în apă și fibre, ele fac o gustare satisfăcătoare. Fibrele vegetale ele ajută la încetinirea digestiei, astfel încât să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp. Și din moment ce merele au un conținut scăzut de calorii, alegerea unei gustari sănătoase, cum ar fi merele, în locul gustărilor cu mai multe calorii, cum ar fi prăjiturile sau bomboane, vă poate ajuta să vă mențineți o greutate normală.

7. Te ajută să trăiești mai mult

Dacă mănânci un măr pe zi, s-ar putea să trăiești mai mult, spune un studiu. Cercetătorii au descoperit că participanții care au făcut acest lucru au avut 35% mai puține șanse de a muri 15 ani mai târziu.

Adăugarea de mere în dietă vă poate reduce riscul de boli de inimă sau cancer, cele două cauze principale de deces. Într-un studiu efectuat pe aproape 40.000 de oameni, a reieșit că cei care au mâncat mere au avut cu 13% până la 22% mai puține șanse de a dezvolta boli de inimă relativ la cei care au omis fructul.

Merele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului. Cercetările arată că cei care mănâncă mere sunt mai puțin susceptibili de a face boala. Dar câte mere ar trebui să mănânci pentru a reduce riscul? Un studiu amplu efectuat pe 77.000 de persoane a constatat că cei care mâncau cel puțin un măr pe zi aveau un risc mai scăzut de cancer pulmonar.