Dieta

3000 CZK në muaj mjaftojnë për ushqim. Ne gjetëm një mënyrë për të kursyer para të mëdha

14views

Në kohë të mira, pak njerëz llogaritin se si ia dalin parave dhe për çfarë saktësisht i shpenzojnë ato. Por sigurisht që nuk duhet të themi dy herë se këshillohet të bëni një pasqyrë të tillë në çdo rast, në mënyrë që të dini se çfarë mund të kurseni, sepse nuk është keq të lini pak para mënjanë në mënyrë që të mundeni. e gjeni aty kur ju nevojitet.

Kur futeni në një situatë të vështirë, nuk ka nevojë për panik. Bota nuk po mbaron dhe ka shumë mundësi që të përmirësohet sërish. Ju vetëm duhet të përulni veten për një kohë. Në fund të fundit, mund ta merrni edhe si një lloj sfide, sado e pakëndshme të jetë.

Megjithatë, pak para sigurisht që nuk do të thotë që familja juaj duhet të hajë keq. Ne te kunderten. Nëse e pranoni faktin se do të kaloni më shumë kohë për të blerë dhe përgatitur ushqim, mund të habiteni se çfarë mund të kënaqeni.

Ngjarjet me zbritje

Ju mund ta keni tallur atë apo edhe ta keni përbuzur deri më tani, por ngjarjet e zbritjeve janë një ndihmë e madhe në kohë nevoje. Në Republikën Çeke, ka një numër të madh të tyre dhe në çdo moment mund të gjeni çdo produkt në një ofertë speciale.

Pra, shikoni fletushkat përpara se të blini, sepse ato mund t’ju kursejnë shumë. Disa artikuj zbriten rregullisht me mbi 50%. Ju lehtë mund të kurseni gjysmën e çmimit. Por nëse mesatarizojmë të gjitha çmimet, të cilat mund të përfshijnë xhiron e shumë dyqaneve, ju merrni diku midis 30 dhe 40% ulje.

Foto: Shutterstock

Planifikimi i kujdesshëm

Nëse keni blerë në mënyrë impulsive dhe në momentin e fundit, do të duhet të hiqni dorë. Përkundrazi, shpenzimet e ushqimit duhet t’i planifikoni me shumë kujdes. Bëni një plan për të gjithë javën, i cili do të përfshijë gjithçka që ju nevojitet dhe çfarë do të gatuani. Në mënyrë ideale, planifikoni me një fletëpalosje në dorë, në mënyrë që të filloni nga përbërësit që janë aktualisht më të lirë. Në çdo rast shmangni momentet kur nuk keni me çfarë të gatuani, pasi kjo do të sjellë blerje impulsive dhe të shtrenjta.

Nuk mund ta shmangni gatimin

Duhet të pranoni që gatimi të bëhet buka juaj e përditshme në një situatë ku nuk keni shumë për të shpenzuar. Por nuk është e nevojshme të gatuani enët komplekse. Ju mund të gatuani shumë shije nga disa përbërës bazë. Mund të frymëzoheni, për shembull, nga menutë e shkollave, por në internet ka edhe shumë këshilla për ushqime të shijshme dhe të lira. Thjesht gjeni ato.

Ju mund të kurseni shumë kohë dhe para duke gatuar ushqime në sasi më të mëdha. Atëherë thjesht mund ta ngrohni. Por sigurisht që do të thotë gjithashtu se do të hani të njëjtën gjë më shpesh.

Foto: Shutterstock