Dieta

Asnjëherë mos i vendosni këto perime në frigorifer. Është një gabim i madh

7views

Kur ktheheni nga pazari, a i vendosni automatikisht edhe frutat dhe perimet në frigorifer? Disa lloje nuk e kanë problem frigoriferin, por të tjerat nuk përfitojnë fare. Cilat perime do të preferonit të ruani diku tjetër dhe pse?

Domate

Domatet bëjnë më mirë në banakun e kuzhinës ose në dritare, në mënyrë ideale në diell, ku piqen mirë. Sapo vendosni një domate në frigorifer, struktura e mishit të saj ndryshon, domatja bëhet e mishit dhe shijon më pak natyral.

Hudhra dhe qepë

Qepa dhe hudhra përfitojnë më shumë nga një vend i freskët, i thatë dhe i errët. Në kushtet tona, një qilar ose një dollap kuzhine është ideal. Asnjëherë mos i paketoni në qese plastike, qepët dhe hudhrat duan të marrin frymë. Mund t’i ruani në një shportë ose në kuti të krijuara për ruajtjen e perimeve. Përjashtim bëjnë qepët e pranverës, mund t’i vendosni në frigorifer.

Patate dhe patate të ëmbla

Patatet dhe patatet e ëmbla gjithashtu kanë nevojë për një vend të freskët, të thatë dhe të errët. Nëse i ekspozoni në rrezet e diellit dhe lagështisë, patatet do të mbijnë, gjë që nuk është e dëshirueshme sepse filizat përmbajnë komponime potencialisht të dëmshme.

Foto: Shutterstock

Misri

Nëse planifikoni të hani misrin brenda disa ditësh, në fakt do të jetë më mirë në frigorifer. Por nëse e përdorni brenda dy ditësh, më mirë shmangni frigoriferin.

Kungull

Disa lloje të kungujve preferojnë një mjedis të thatë, të errët dhe në temperaturë dhome. Këto janë kunguj me një lëkurë të trashë – hokkaido, harlequin, lis, kungull me gjalpë. Nga ana tjetër, sigurohuni që të ruani në frigorifer kungujt verorë me lëkurë të hollë si kungull i njomë.

Po frutat?

Frutat me gurë (pjeshkë, kajsi, kumbulla, qershi) në mënyrë ideale duhet të blihen të freskëta me synimin për t’i ngrënë sa më shpejt të jetë e mundur. Sigurisht, mund t’i vendosni në frigorifer në muajt e verës, por kjo do të ndikojë negativisht në mishin, strukturën e tij dhe në fund të fundit në shijen.

Foto: Shutterstock, burimi: