Dieta

Çekët e lënë lugën në tenxheren me supë. Ky është një gabim i madh që do të prishë gjithçka

6views

Nxitim apo qëllim gatimi? Çfarë ndodh nëse luga lihet në tenxhere ndërsa supa është duke u gatuar ose duke u ftohur? Kjo është një papastërti që mund të prishë të gjithë pjatën shpejt. Nxirreni lugën nga tenxherja.

Heqja e lugës

Shumë njerëz përdorin një lugë kur gatuajnë supa ose salca. Me të mbledhin shkumë ose copa të mëdha erëzash, shijojnë dhe përziejnë. Pak njerëz e vendosin lugën në pjatë për ripërdorim dhe ndërkohë gatuajnë ushqim nën raft. Një minimum njerëzish e vendosin lugën në pjatalarëse pas përdorimit dhe përdorin një të pastër për servirje.

Thithja e erës

Lënia e lugës në ushqimin e ftohur dhe mbyllja e kapakut do të bëjë që më shumë ajër të hyjë në ushqim. Madje janë të shumtë ata që e ruajnë ushqimin me një lugë nën kapak në frigorifer. Më pas supa ose salca thith erën e pjatave të tjera nga dhoma ose frigoriferi. Për shembull, erërat e qepëve dhe hudhrës janë shumë të pakëndshme.

Ftohja më e shpejtë e ushqimit

Siç u përmend tashmë, luga në tenxhere bën që kapaku të mbyllet në mënyrë të pamjaftueshme dhe ushqimi të marrë shumë ajër. Kjo do të bëjë që ushqimi të ftohet më herët, do t’ju duhet ta ngrohni përsëri. Në të njëjtën kohë, ushqimi fillon të prishet më shpejt.

Foto: Shutterstock

Një ftesë për bakteret

Bakteret gjithashtu futen në ushqim me ajër. Ushqimi i ngrohtë është shumë joshës dhe pasi të ftohet mjaftueshëm, bakteret do të fillojnë të shumohen shpejt. Ushqimi më pas mund të shkaktojë probleme me tretjen ose të jetë drejtpërdrejt i kundërshtueshëm. Ruani gjithmonë ushqimet në enë të mbyllura mirë dhe mundësisht në frigorifer menjëherë pasi ta lejojë temperatura e ushqimit.

Enët e tavolinës plastike po ndryshojnë

Plastika tenton të thithë aromat dhe të ndryshojë ngjyrën në të njëjtën kohë. Nëse lini lugë plastike dhe aksesorë të tjerë në një tenxhere me salca aromatike, prisni që larja e tyre e mëvonshme të jetë shumë problematike. Një ngjyrë ndryshe do t’ju shqetësojë, veçanërisht nëse aksesorët i varni pranë qendrës së gatimit. Enët me ngjyra nuk duken shumë estetikisht të këndshme.

Foto: Shutterstock