Dieta

Çekët fjalë për fjalë e duan kafenë e çastit. Por ai nuk e di se çfarë po pinë në të vërtetë

11views

Kafeja është një nga pijet pa të cilën shumë çekë nuk mund ta imagjinojnë mëngjesin e tyre. Njerëzit që e pëlqejnë atë e pinë çdo ditë. Dikush preferon një turk, të tjerët një aparat kafeje me kapsulë, por kafeja e çastit është ende shumë e njohur.

Është një mënyrë e shpejtë e përgatitjes

Shija e saj definitivisht nuk qëndron pas faktit se është kaq e njohur. Kafeja e menjëhershme është gati shumë shpejt, mjafton të mbushësh filxhanin mes detyrave të tjera dhe mund ta pish në asnjë kohë. Thjesht shtoni ujë – dhe pija juaj e mëngjesit është gati.

Prodhimi i kafesë së çastit

Është bërë nga kokrrat e kafesë si kafeja klasike. Për prodhimin e tij përdoret shumë më tepër drithëra dhe duhet të kalojë nëpër procese kimike komplekse për të ruajtur jetëgjatësinë e saj. Nga kjo rrjedh se cilësia e kokrrave nuk mund të jetë kurrë 100%.

Pse të mos pini kafe të menjëhershme?

Kafeja e menjëhershme ka specifikat e saj. Dhe nëse kujdeseni për cilësinë e kafesë, është më mirë ta shmangni atë. Prodhuesit mund të përdorin drithëra me cilësi më të ulët, shpesh shtohen aromatizues sepse shija dhe aroma natyrale nuk ruhet. Kur pini kafe të çastit, bëni kujdes nëse nuk ka përbërës kafeje të shtuara në të – kokrra të pjekura, çikore ose fiq të bluar. Ajo përbën një pjesë relativisht të madhe të kafesë së shitur në treg. Por gjithsesi fiton, falë çmimit të ulët dhe përgatitjes së shpejtë.

Foto: Shutterstock

Përfitimet e kafesë së menjëhershme

Përveç çmimit dhe përgatitjes së shpejtë, për disa mund të jetë arsye edhe përmbajtja më e ulët e kafeinës se kafeja klasike. Ai gjithashtu përmban më pak antioksidantë, por gjithsesi ka një efekt pozitiv në shëndet kur pihet në moderim. Ai përmirëson disponimin dhe përqendrimin dhe i jep trupit energji.

Me çfarë të zëvendësohet kafeja e çastit?

Dëshironi të kaloni në një lloj tjetër kafeje? Do ta keni të lehtë me një mulli kafeje, provoni të sapo bluar. Shija dhe aroma e saj do t’ju bindin se është zgjedhja e duhur. Një alternativë tjetër është një tenxhere moka ose një aparat kafeje në shtëpi. Pasi të provoni një lloj tjetër kafeje, ndoshta nuk do të dëshironi më kafe të menjëhershme.

Foto: Shutterstock