Dieta

Çmime të pabesueshme të ulëta në Gjermani. Çeku më në fund filmoi të gjithë blerjen dhe tregoi të vërtetën

12views

Njerëzit po shkojnë gjithnjë e më shumë jashtë vendit për të blerë, sepse ushqimi në Republikën Çeke është vërtet i shtrenjtë. Ka zëra se tregtarët në vend abuzuan me situatën dhe i rritën shumë çmimet, në nivele që, për shembull, rritja e çmimit të vetë prodhuesve ushqimorë nuk i kërkonte.

A ia vlen?

Prandaj nuk është për t’u habitur që njerëzit përpiqen të blejnë më lirë jashtë vendit. Polonia u bë një destinacion shumë popullor, ku ushqimi tradicionalisht i lirë u mbështet nga një ulje e taksës së vlerës së shtuar. Sidoqoftë, Gjermania është gjithashtu shumë e njohur, megjithëse nuk është aq e lirë, por gjithsesi është e mundur të blini ushqime me cilësi të lartë këtu.

Megjithatë, për disa arsye, blerjet më të lira në Gjermani u kundërshtuan nga Nova TV, i cili në një reportazh deklaroi se nuk ia vlen më. Megjithatë, kjo i goditi shumë njerëz si një deklaratë e çuditshme. Njëri prej tyre vendosi të shkojë në Gjermani dhe të kontrollojë nëse është akoma më lirë dhe më mirë atje.

Ai ka realizuar një video të blerjes së tij, në të cilën informon publikun për çmimet e artikujve individualë. Dhe siç duket, çmimet janë çuditërisht të ulëta, qoftë mish, ëmbëlsira, bulmet apo djathë.

Foto: Shutterstock

Një blerje shumë e përshtatshme

Për shembull, për një kilogram viçi të pjekur të shkëlqyer, një zinxhir gjerman me pakicë kërkon vetëm 15 euro, që është afërsisht 370 korona. Nëse do të donit ta trajtonit veten me diçka të tillë në Republikën Çeke, do t’ju kushtonte shumë më tepër. Vërtet interesant është edhe djathi i prerë në një paketë 140 gramësh, i cili kushton më pak se tridhjetë korona. Është gjithashtu me cilësi të lartë.

Nëse ushqimi është dukshëm më i lirë se në Republikën Çeke, atëherë farmacia është dyfish. Për disa arsye, është zakon i tregtarëve ta shesin atë me një çmim dukshëm më të lartë në vend. Për shembull, deodoranti popullor Old Spice kushton 50 korona në Gjermani pa zbritje, por këtu çmimi i tij rritet mbi njëqind korona.

Fatkeqësisht, kjo vazhdon të konfirmojë krahasimin jo shumë lajkatar, ku dyqanet gjermane ofrojnë cilësi dukshëm më të lartë me çmime më të ulëta. Në çdo rast, ne do të dëshironim që niveli të ishte i barabartë në të dyja rastet.

Foto: Shutterstock