Dieta

Dy dyqane të mëdha çeke po debatojnë se cili është më i lirë. Gjykata do të vendosë

20views

Në tregun çek, aktualisht ka një betejë të rrallë mes dy lojtarëve të mëdhenj në fushën e shitjes së ushqimeve. Kuptohet që edhe në vitet e kaluara ekzistonte një frymë konkurrence mes zinxhirëve individualë, por ata zakonisht nuk komentonin shumë për veten e tyre dhe kujdeseshin për biznesin e tyre.

Rohlík dëshiron të shihet si i përballueshëm

Ndoshta në ndryshim ka kontribuar situata aktuale, kur i është kushtuar shumë vëmendje çmimeve me të cilat dyqani shet ushqime dhe mallra të tjera. Kompanitë Rohlík dhe Tesco janë përballur me njëra-tjetrën.

Gjithçka filloi në mënyrë relativisht të padukshme, kur shitësi më i madh i ushqimeve në internet Rohlík u bëri thirrje njerëzve të mos kishin frikë të bënin blerje me të për shkak të çmimeve më të larta. Thuhet se janë të njëjta ose më të ulëta se dyqanet me tulla dhe llaç, të cilat janë ende konkurrenca e tij më e madhe. Çështja është të thyhen paragjykimet themelore që shumë njerëz kanë ndaj blerjeve ushqimore në internet. Statistikat pastaj thonë qartë se kur një person mësohet me të, ai nuk dëshiron asgjë tjetër.

Por sigurisht që zinxhirët e gurëve, të cilët janë ende shumë të fortë, nuk e pëlqejnë këtë. Kështu, Tesco iu përgjigj fushatës së Rohlík, mjaft ashpër. Ajo nisi fushatën e saj të quajtur “mos u deh në roll”, ku sulmoi qartë konkurrentin online.

Foto: Shutterstock

Ata nuk bien dakord për çmimet

Për t’i bërë gjërat edhe më keq, Tesco zgjodhi një përgjigje vërtet të fortë kur filloi të krahasonte blerje të ndryshme në vetvete dhe në Rohlík. Rezultati është se ato dalin gjithmonë më të lira në Tesco, madje me dhjetëra përqind. Megjithatë, Rohlík mbron se artikujt individualë zgjidhen me qëllim, kur duhet të jenë në shitje.

Në të njëjtën kohë, Rohlík është vërtet i pakëndshëm me qasjen e Tesco-s, kështu që ai vendosi të shkojë në rrugën ligjore. Megjithatë, gjykata fillimisht refuzoi t’i jepte atij një urdhër paraprak që do ta kishte penguar Tesco-n të vazhdonte të krahasonte çmimet. Sipas informacioneve nga gazeta E15, Rohlík tani ka ngritur një padi standarde.

Do të jetë interesante të shihet se si do të dalë dhe nëse gjykata do të vendosë se cili nga dyqanet është më i lirë dhe nëse, për shembull, Rohlík shet vërtet ushqime me çmime të njëjta ose më të ulëta se konkurrentët e tij.

Foto: Shutterstock