Dieta

Është e nevojshme të shtoni një gjë në vezët e fërguara, por praktikisht askush nuk e di për këtë

11views

Kush nuk do të shijonte vezët e fërguara në mëngjes? Kjo pjatë është vendosur veçanërisht si mëngjes, në të gjithë botën. Megjithatë, sado gëzim të madh sa janë vezët e fërguara të shijshme, fillimi i ditës mund të prishet kur kjo pjatë të shkojë keq. Kufiri mund të jetë shumë i hollë.

Mbani kremin

Në mënyrë ideale, vezët e fërguara duhet të jenë kremoze, të bëra siç duhet dhe të kalitura në një farë mënyre. Fatkeqësisht, në Republikën Çeke ne shpesh marrim një përzierje vezësh të pa erëza dhe të ziera shumë që duket më shumë si një omëletë e copëtuar. Njerëzit këtu ende kanë frikë t’i shërbejnë vezët e fërguara pak të lëngshme, siç duhet të jenë.

Për këtë është e nevojshme që ushqimi të përgatitet vetëm në flakë të moderuar dhe idealisht në gjalpë, duke e përzier vazhdimisht. Këtë nuk duhet ta neglizhoni, përkundrazi, duhet të kujdeseni siç duhet për të. Nëse nuk i përzieni vezët në mënyrë të barabartë, do të keni copa të pjekura në to.

Përgatitja mbi një banjë me ujë mund t’ju ndihmojë, e cila edhe pse kërkon më shumë kohë, është një garanci që nuk do t’i thani vezët dhe se ato do të jenë të lëmuara dhe kremoze.

Foto: Shutterstock

Shtoni një gjë të rëndësishme

Ajo që nuk duhet të harroni në asnjë rast dhe që u jep vezëve një konsistencë të këndshme kremoze dhe gjithashtu rrit shijen e tyre është majoneza. Por shumica e njerëzve nuk e dinë fare këtë dhe harrojnë këtë përbërës të rëndësishëm. Megjithatë, provojeni dhe do të zbuloni se përndryshe nuk do ta bëni më.

Sigurisht, është mirë të shtoni majonezë të bërë në shtëpi nëse e keni në dispozicion. Në të njëjtën kohë, duhet thënë të mos e teproni. Mjafton vetëm një lugë.

Mos kini frikë të eksperimentoni pak me vezët e fërguara. Kjo është një pjatë që mund të përmirësohet në mënyra interesante. Provoni të shtoni pak qumësht ose krem, për shembull. Prisni në to proshutën dhe ndonjëherë djathin e fortë, i cili shkrihet mirë në to. Dhe pse të mos shtoni disa erëza. Spec djegës ose tarragon janë ideale për këtë.

Foto: Shutterstock