Dieta

Kasapi tregoi se si duhen ruajtur salsiçet dhe karkalemat. Çekët e bëjnë krejtësisht të kundërtën, gjithçka shkon keq për ta

11views

Salsiçet janë një delikatesë popullore, për shumë njerëz janë një pjesë thelbësore e mëngjesit, snackeve dhe darkës. Në mënyrë që ato të qëndrojnë sa më gjatë në frigorifer, duhet të mësoni se si t’i ruani saktë. Gjatë ruajtjes, është e rëndësishme të respektoni disa kushte, atëherë do të qëndrojë i freskët për shumë më gjatë.

Ruajtja e salsiçeve në frigorifer

Proshutë me pamje të bukur, lloje të ndryshme sallamesh dhe ftohjeje po ju qeshin nën banakun e xhamit në kasap ose në dyqane. Ju sillni në shtëpi një meze të lehtë të copëtuar të mbështjellë me letër dhe e ruani në një raft në frigorifer. Në vetëm pak orë, letra juaj do të fillojë të laget dhe sallami do të humbasë aromën e tij shumë shpejt. Ju duhet të ruani salcice të prera veçmas në mënyrë që sa më pak ajër të futet në to.

Ruajtja e salsiçeve në qilar

Mund të ruani sallame të thata dhe me jetëgjatësi ose salçiçe me jetëgjatësi të varura në një qilar të ajrosur mirë. Në ditët e ftohta është e nevojshme të keni një dritare të hapur në qilar, në mot të ngrohtë rekomandohet ajrimi gjatë natës. Salcice duhet të ruhen në errësirë, qilar nuk duhet të jetë shumë e ndritshme një dhomë. Salcicet humbasin ngjyrën e tyre tipike të kuqe kur ekspozohen ndaj dritës.

Si të ruani siç duhet salcicet në qilar

Mishi i ftohtë i ruajtur në qilar nuk duhet të lihet kurrë në mbështjellës letre. Ruani ato të varura për të parandaluar formimin e mykut në salcice dhe sallam me jetëgjatësi. Mishi i ftohtë nuk duhet të prekë njëri-tjetrin gjatë ruajtjes dhe përdorimi i tepërt gjatë ruajtjes është i dëmshëm.

Foto: Shutterstock

Ruajtja e salsiçeve në frigorifer

Ruani salsiçet në frigorifer mundësisht në kuti vakum ose thasë me vakum. Mbështilleni salsiçet me jetëgjatësi në letër të zakonshme dhe ruajini në mënyrë që salsiçet të mos prekin njëra-tjetrën.

Nëse keni nevojë të ruani një sasi të madhe mishi ose salsiçesh në të njëjtën kohë, për shembull nga një kasap në shtëpi, mund të ktheheni në konservimin tradicional të salsiçeve në sallo. Ju gjithashtu mund të ngrini feta mishi dhe të kurseni hapësirë ​​në frigorifer, si dhe energjinë e nevojshme për t’i ngrirë për një kohë të gjatë.

Foto: Shutterstock