Dieta

Lidl prezantoi një risi të pabesueshme. Çekët po ia dalin mbanë, ata kanë kuptuar se si të kursejnë shumë në blerje

10views

Njerëzit janë gjithnjë e më të ndjeshëm ndaj çmimeve në dyqane. Mesatarisht, ato rriten ndjeshëm dhe prekin shpenzimet mujore të çdo familjeje. Prandaj, çdo opsion që sjell kursim është i mirëpritur. Nëse një biznes i prezanton, ai mund të jetë i sigurt për sukses.

Ushqim për disa kurora

Në fund të fundit, zinxhiri i shitjes me pakicë Lidl tashmë ka provuar diçka të ngjashme, dhe kjo ishte para një krize të tillë. Një vit më parë, ai nisi një projekt fillimisht që nuk binte në sy me arka, në të cilat vendos fruta dhe perime që nuk mund t’i shesë më në rafte, për shembull për shkak të dëmtimit të vogël. Një klient do të paguajë 25 kurora simbolike për disa kilogramë fruta dhe perime. Sidomos sot, është një shpëtim i vërtetë për shumëkënd, sepse përndryshe do të paguanin disa herë më shumë për mallra të ngjashme.

Ky koncept u kopjua më pas nga zinxhirë të tjerë të shitjes me pakicë, të cilët deri atëherë udhëhiqeshin nga një ide krejtësisht tjetër. Gjërat e pashitshme, qoftë për shkak të dëmtimit të vogël, qoftë për shkak të përfundimit të afatit minimal, ata preferuan t’i hidhnin. Ata mendonin se nëse do të liheshin në shitje me një çmim më të ulët, vetëm do të cenonin pozitën e tyre, sepse atëherë nuk do të shisnin mallrat më të shtrenjta.

Por kjo qasje po ndryshon qartë. Në krye të aktivitetit është sërish Lidl, e cila ka vendosur të parandalojë mbetjet e panevojshme dhe njëkohësisht të ndihmojë njerëzit me xhepa më të thellë. Një koncept i ngjashëm me arkat po prezantohet edhe për asortimentet e tjera. Sigurisht, këto janë ushqime që duhen rrotulluar shpejt dhe që mund të trajtohen në këtë mënyrë. Në veçanti, bëhet fjalë për produkte të ndryshme të ftohta, pasta të papaketuara dhe gjithashtu mish ose peshk.

Foto: Shutterstock

Mallra luksoze për më pak të pasurit

Lidl tashmë ka nisur shitjen e këtij asortimenti me çmime simbolike të shitjes në disa dyqane. Në të njëjtën kohë, për ta është futur një sistem i veçantë, ku mallrat e tilla hyjnë në njërën nga tre kategoritë e çmimeve nëse tërhiqen nga shitja e rregullt. Kështu do të paguani njëzet e pesë, dhjetë ose pesë korona për të, natyrisht në varësi të llojit të asortimentit. Për shembull, peshku do të jetë në kategorinë më të lartë dhe buka në kategorinë më të ulët.

Një gjë është e sigurt. Klientët të cilët, si pasojë e çmimeve të larta aktuale, duhej të fillonin t’i mohonin vetes mishin apo peshkun, mund të fillojnë sërish të zgjedhin. Ata do të gjejnë mallra të shitjes në kuti të veçanta. Dhe se shpeshherë janë oferta shumë interesante. Për shembull, në një dyqan Lidl, mund të gjendeshin 300 gramë salmon me çmimin qesharak të 25 koronave. Normalisht do të paguani qindra korona për të.

Foto: Shutterstock