Dieta

Me një lëvizje të veçantë, ju hiqni kockat e pulës dhe hiqni menjëherë boshllëkun

6views

Shumë prej nesh përdorin pulën çdo ditë. Ngritja e kockave nuk është e vështirë, thjesht duhet të dini se si. Merrni një thikë të mprehtë dhe një gjoks pule, do të mësojmë një truk të thjeshtë. Si një bonus, ne mund të heqim lehtësisht boshllëqet nga mishi.

Një thikë e mprehtë pa sharrë

Për punë të rehatshme dhe të pastër, do t’ju duhet një thikë e drejtë dhe e pastër pa sharrë. Duhet të jetë mjaft i mprehtë. Prandaj, mprehni atë vetëm për t’u siguruar. Kur dëshironi të hiqni boshllëqet e mishit ose të nxirrni kockat, është e rëndësishme ta kapni saktë.

Kapeni mishin me njërën dorë dhe largojeni pak nga skeleti. Nga ana tjetër, mbani thikën që do të përdorni për të rrëshqitur mbi kockën ose kockën që do të hiqni.

Duhet vetëm pak praktikë

Ky truk do t’ju ndihmojë të plakni lehtësisht pulën në kockë. Kur tehu i thikës shkon pak më larg nga kocka, asgjë nuk ndodh. Ju mund të përdorni kockat për të bërë lëng mishi dhe më pas ta ktheni mishin direkt në supë.

Foto: Shutterstock

Sa për këtë

Gjinjtë e pulës janë ngjitur në kockën në zonën e kafazit të kraharorit. Mos harroni se ka një kërc qendror në mes që duhet të llogaritet. Ne do të fillojmë prerjen pikërisht përgjatë kërcit. Duke përdorur goditje të gjata përgjatë kërcit, do të arrini të ndani mishin. Nëse edhe një copë kërc mbetet në mish, mund ta prisni lehtësisht me thikë.

Ju mund ta hiqni boshllëkun lehtë dhe shpejt

Dhe tani një këshillë tjetër me të cilën do të mund të hiqni boshllëkun në mish. Fusni një pirun në copën e mishit në mënyrë që pjesa e zbrazët të dalë mbi këmbët individuale të pirunit. Kapeni boshllëkun me një pecetë dhe tërhiqeni. Mund ta hiqni lehtësisht, pa dëmtuar strukturën e mishit.

Skeleti më pas do të shërbejë si një bazë e shkëlqyer për një lëng të shijshëm pule. Ju mund t’i ofroni maceve ose qenit copëza mishi, së bashku me copa të tjera mishi, pasi ato përmbajnë substanca të dobishme. Ato kanë përmbajtjen më të lartë të kolagjenit, i cili siguron ushqimin e kërcit.

Foto: Shutterstock, burimi: