Dieta

Në perëndim hudhra nuk qërohet më fare. Ata kanë një truk shumë të thjeshtë për të

11views

Hudhra është një thesar i vërtetë për shëndetin tonë. Jo vetëm që na ndihmon të luftojmë ftohjen, por edhe ul presionin e gjakut, ka një efekt parandalues ​​kundër sëmundjes së Alzheimerit, demencës dhe disa llojeve të kancerit. Forcon kockat dhe rrit performancën. Nëse e konsumojmë rregullisht, do të marrim vitaminë C, vitaminë B6 dhe magnez dhe gjithashtu do të jetojmë pak më gjatë. Është thjesht një bast i sigurt. Megjithatë, si ta qëroni hudhrën shpejt dhe me efikasitet?

Fillon në dyqan dhe vazhdon në qilar

Ju duhet të shikoni mirë thelpin tuaj të hudhrës tashmë në dyqan. Definitivisht mos merrni copa që janë të rrudhura, të buta ose që kanë njolla. Në shtëpi, ruajeni hudhrën në një enë të hapur (idealisht një shportë) në një vend të errët dhe të freskët. Mbi të gjitha, mos i ruani thelpinjtë e tërë hudhre në frigorifer, nuk do të zgjasin shumë.

Thjesht tundni hudhrën

Nëse keni nevojë të qëroni shpejt një sasi të madhe hudhre, vendoseni thelpin e hudhrës në banakun e kuzhinës dhe shtypeni fort me të dyja pëllëmbët për të ndarë thelpinj nga pjesa e mesme. Tani vendosni karafilët e paqëruar në një enë më të madhe që mbyllet. Mjafton edhe një tas i mbushur me një pjatë. Dhe tani thjesht tundeni për rreth gjysmë minutë.

Pasi të ketë kaluar kjo kohë, mund të kontrolloni thelpinjtë e hudhrës. Lëvorja do të qërohet, më së shumti mund të varet lirshëm, por gjithsesi do të jetë shumë e lehtë për t’u hequr. Nëse nuk jeni të kënaqur me rezultatin, vazhdoni të tundni për pak kohë.

Foto: Shutterstock

Uji i ngrohtë gjithashtu do të ndihmojë

Një mënyrë tjetër është gjithashtu shumë e thjeshtë. Mbushni një tas të vogël me ujë dhe vendosni një thelpi hudhër në të. Më pas vendoseni të gjithë tasin në mikrovalë për 30 sekonda. Më pas hiqni hudhrën dhe prisni njërën skaj të kokës. Thjesht shtrydhni pjesën tjetër të hudhrës nga lëkura.

Këtë truk mund ta provoni edhe pa ujë, thjesht hidhni të gjithë hudhrën në mikrovalë për pak kohë. Qërimi do të jetë dukshëm më i lehtë.

Foto: Shutterstock