Dieta

Një menu e kursyer për gjithë javën. Ushqim për të gjithë familjen për disa qindra, do të habiteni

21views

Për shumë familje po bëhet gjithnjë e më e vështirë të sigurojnë bukën e gojës kur duhet të paguajnë për energjinë e shtrenjtë dhe, mbi të, ushqimin, i cili po ashtu është bërë më i shtrenjtë, dhe përveç kësaj, një rritje tjetër e madhe e çmimeve është ende pritet. Sot, mesatarisht, një familje çeke shpenzon shtatëmbëdhjetë për qind të të ardhurave të saj për ushqim, por në rastin e shumë familjeve, fatkeqësisht është shumë më tepër.

Ju gjithashtu mund të gatuani nga furnizimet

Ndoshta nuk ka nevojë të përsërisni mantrën e konsumuar se nëse doni të kurseni në ushqim, para së gjithash duhet të mësoni të gatuani me përbërësit më bazë të mundshëm, ose ata që janë ende të përballueshëm.

Një provë e caktuar për ju mund të jetë të përpiqeni të gatuani nga ajo që keni aktualisht në shtëpi. Ju mund të habiteni se çfarë mund të bëhet me të. Mjafton të shikoni nëpër internet për receta për ushqime të lira në stilin “çfarë dha shtëpia”. Individët më kreativë janë të vetë-mjaftueshëm dhe mund të kombinojnë përbërësit në mënyra të ndryshme.

Merrni, për shembull, bukën e ndenjur. Kjo është gjëja që mbetet gjithmonë në familje dhe pasi blen të freskëta, zakonisht shkon në koshin e plehrave. Por ai mund të trajtohet shumë mirë. Për shembull, përgatisni bukë të thekur të shijshme, bukë në një vezë ose thjesht grijeni në rende dhe bëni thërrime buke për të cilat nuk duhet të paguani më.

Sigurisht, nuk mund të bëni pa pazar. Sidoqoftë, nëse keni nevojë të kurseni, duhet të jeni gati për të. Për shembull, është e rëndësishme të keni një listë që mund ta bëni në komoditetin e shtëpisë tuaj, në mënyrë ideale për të gjithë javën. Gjithashtu, mos blini asgjë. Këto janë blerje impulse që me shumë mundësi nuk do t’ju nevojiten.

Foto: Shutterstock

Blini fondatinën dhe përpunoni vetë

Çelësi është blerja e ushqimeve bazë që nuk janë të përpunuara. Nuk ka vlerë të shtuar, si të thuash. Sepse nëse blini diçka të gatshme, duhet të prisni që çmimi të jetë shumë më i lartë. Këto mund të jenë përzierje të ndryshme ose produkte gjysëm të gatshme.

Sot, njerëzve u pëlqen të gatuajnë sipas recetave moderne. Librat e gatimit botohen nga kuzhinierë të famshëm, ose recetat mund të gjenden në revista nga zinxhirët e shitjes me pakicë. Këtu, megjithatë, kini parasysh se nuk do të kurseni shumë në vakte të tilla. Recetat përmbajnë shumë përbërës shpesh shumë të shtrenjtë. Nëse dëshironi të gatuani me çmim të ulët dhe me përbërës të zakonshëm, drejtojuni librave të vjetër të gatimit për këshilla.

Nëse gatuani për të gjithë familjen dhe shpesh, zakonisht këshillohet të blini pako më të mëdha ushqimesh, veçanërisht makarona, perime të ngrira dhe të tjera. Gjithashtu vini bast për përbërësit sezonalë, të cilët janë gjithmonë më të lirë.

Foto: Shutterstock