Dieta

Një truk i lashtë për të parandaluar mykun e bukës

9views

Mund të ndodhë që të sillni bukë në shtëpi, por të mos arrini ta konsumoni në kohë. Nëse e ruani në mënyrë jo të duhur, do të myket lehtësisht. Ka mënyra për ta parandaluar këtë.

Si mykohet buka?

Edhe pse buka e blerë në një rrjet të rregullt dyqanesh përmban shumë konservues, në fund ajo gjithmonë mykohet. Dhe nuk ka rëndësi nëse e keni lirisht në banakun e kuzhinës apo në koshin e bukës. Nëse e piqni bukën tuaj, së cilës nuk i shtoni konservues, ajo do të myket edhe më shpejt. Buka prishet si çdo ushqim. Por ka një truk të lehtë që do ta parandalojë atë, të paktën për një kohë.

Provoni frigoriferin

Ajo që është e vërtetë për shumicën e ushqimeve është e vërtetë edhe për bukën – mbajtja e saj në një vend të freskët dhe të errët do të zgjasë jetëgjatësinë e saj. Një tjetër gjë që mund të provoni është ta mbështillni tërësisht në një qese të rimbyllshme, të cilën e hiqni paraprakisht nga ajri. Në këtë rast, do të qëndrojë i freskët edhe më gjatë. Megjithatë, si një qese letre ashtu edhe një qese tekstili do ta mbajnë bukën në gjendje më të mirë, por gjithsesi nuk do të parandalojnë mykun.

Nëse e vendosni në frigorifer, mos e shkrini në frigorifer

Buka gjithashtu mund të ngrihet. Por kini kujdes gjatë shkrirjes. Nëse provoni ta shkrini në frigorifer, thith shumë lagështi dhe më pas është plotësisht i shijshëm. Është optimale ta lini të shkrihet në vijë derisa të arrijë temperaturën e dhomës. Prandaj, këshillohet ta ndani në katërsh ose feta përpara se ta ruani në ngrirje. Më pas është më e lehtë të ndash sasinë që do t’ju duhet për të shkrirë. Ruajtja në frigorifer është më e përshtatshme nëse e dini paraprakisht se nuk do ta përdorni bukën në të ardhmen e afërt.

Foto: Shutterstock

Nëse e piqni bukën tuaj

Kjo është një zgjidhje ideale sepse gjithmonë do të keni në dorë bukë të freskët të cilësisë më të lartë. Mos harroni ta lini të ftohet në një raft teli. E njëjta gjë vlen nëse e sillni bukën ende të ngrohtë nga furra. Lëreni të ftohet dhe ruajeni më vonë. Nëse e vendosni menjëherë në një qese të rimbyllshme, do të avullojë lehtësisht dhe kjo do të ulë cilësinë e saj.

Foto: Shutterstock, burimi: