Dieta

Njerëzit mund ta skanojnë vetë blerjen dhe ta vendosin direkt në çantë. Por disa abuzojnë me të

10views

Disa dyqane çeke kanë qenë tepër dashamirëse ndaj klientëve të tyre dhe tani mund të pendohen shumë për këtë. Një shembull është zinxhiri popullor i blerjeve Kaufland, i cili doli me një lajm të madh disa kohë më parë. Ai prezantoi mundësinë e vetë-skanimit të mallrave dhe pagesës së mëvonshme, pa asnjë ndihmë nga shitësja apo edhe peshën e një kase të vetëshërbimit.

Pazar më i këndshëm

I ashtuquajturi K-Scan është një risi relativisht interesante që përdoret edhe nga disa zinxhirë konkurrues, si Globus ose Tesco. Megjithatë, Kaufland po bast shumë për të dhe po përpiqet ta promovojë atë kudo. Ai madje krijoi terminale të posaçme check-in për të, kështu që njerëzit që përdorin këtë funksion nuk duhet të qëndrojnë në asnjë radhë.

Fatkeqësisht, doli që çekët shpesh abuzojnë me këtë mashtrim në avantazhin e tyre. Shumë kanë vënë re se kontrolli këtu është absolutisht minimal, kështu që për fat të keq ata përpiqen çfarë munden. Sidomos në kohët e vështira të sotme, kur mund t’ia justifikojnë vetes këtë sjellje të paligjshme në një farë mënyre, për shembull duke thënë se po të mos ishte kaq e shtrenjtë, nuk kanë pse ta bëjnë.

Por për çfarë konkretisht bëhet fjalë? Shakaja është se nëse regjistroheni për programin, gjithmonë mund të merrni skanerin tuaj në fillim të dyqanit (ose të përdorni skanimin në aplikacionin celular) dhe të skanoni vetë të gjitha mallrat dhe më pas t’i vendosni direkt në çantë. Ju nuk keni nevojë të bëni asgjë tjetër në arkë, përveçse të hiqni kartën ose paratë tuaja dhe të paguani.

Foto: Shutterstock

Njerëzit e kuptuan në mënyrën e tyre

Megjithatë, një numër çekësh e morën rrugën e tyre dhe, në skenarin më të mirë, disa produkte “harrojnë” t’i skanojnë përpara se t’i vendosin në çantën e tyre. Të tjerët më pas mund të harrojnë, kështu që mund të largohen me çanta plot, por të paguajnë vetëm për disa gjëra të vogla.

Sigurisht që ka njëfarë kontrolli, por është vetëm rastësor. Bëhet fjalë për çdo blerje të pestë ose të dhjetë, me frekuencën që zvogëlohet pasi të keni kaluar disa kontrolle.

Problemi është se asgjë nuk ndodh shumë edhe kur të kap inspektimi. Shitësja thjesht do të verifikojë që ju keni skanuar gjithçka. Nëse zbulon mospërputhje, nuk e trajton më tej dhe ju dërgon në arkë standarde. Personi në fjalë pastaj mund të thotë, për shembull, se është një gabim sistemi ose se ka harruar. Ai do të provojë përsëri herën tjetër dhe do të kalojë.

Autori i këtij artikulli ishte dëshmitar i një situate të ngjashme në Kaufland disa ditë më parë. Një grua erdhi në terminalin e pagesave me një karrocë plot me çanta tashmë të mbushura. Megjithatë, një kontroll i rastësishëm sapo e kishte zgjedhur dhe siç doli, këtë herë ishte një hit. Personi në fjalë nuk kishte pothuajse asgjë të skanuar dhe ende po debatonte paturpësisht me shitësen kontrolluese. Kur ajo u dërgua në arkë standarde, ajo u largua me inat, duke lënë karrocën e blerjeve në vend të nëpunësit të varfër. Është shumë e mundur që ajo e provoi përsëri fatin e saj më vonë, ndoshta në një dyqan tjetër, dhe tashmë i funksionoi.

Foto: Shutterstock