Dieta

Përgatitni çaj nga barërat e këqija me yndyrë. Një mënyrë e shkëlqyer për të humbur peshë pas pesëdhjetë

14views

Humbja e peshës nuk është kurrë e lehtë. Por e vërteta është se me kalimin e moshës, humbja e peshës bëhet një objektiv pothuajse i pamundur, dhe gëlltitjet e të gjitha llojeve të dietave drastike janë të pafundme. Ne ju tregojmë se si të mbështesni humbjen e peshës në jetën e mëvonshme me çajin e barërave të këqija, i cili është i disponueshëm kudo.

Humbje peshe ne moshen 50+

Me kalimin e viteve do të fillojnë të shtohen edhe kilogramët. Ndryshimet hormonale dhe aktiviteti i ulët fizik janë pjesërisht shkaktarë. Jeta është më e qetë, gjithçka rrjedh më ngadalë. Ju duhet t’i qaseni humbjes së peshës dhe dietave në të njëjtën mënyrë. Humbja e peshës duhet të ndodhë në harmoni të përsosur të mirëqenies mendore, ekuilibrit, orientimit të qëllimit, dietës së ekuilibruar dhe ushtrimeve të rregullta e të lehta. Metabolizmi juaj do të mësohet ngadalë, kështu që jini të durueshëm.

Sigurisht që këshillohet që në fillim të udhëtimit t’i nënshtroheni një kontrolli mjekësor dhe të rregulloni dietën tuaj pikërisht sipas prirjes suaj fiziologjike. Pasi të filloni me një dietë më të lehtë dhe ushtrime të rregullta, shtoni të pini çaj bimor. Do të ndihmojë shumë përpjekjet tuaja.

Përzierjet e veta bimore

Në barnatore dhe dyqane, mund të blini shumë çajra dhe përzierje bimore që janë krijuar për të mbështetur humbjen e peshës, për të dehidratuar trupin ose për të përshpejtuar metabolizmin. Lajmi i mirë është se nuk duhet t’ju kushtojë asnjë qindarkë. Si pjesë e shëtitjeve të rregullta, ju kombinoni dy aktivitete të dobishme. Lëvizja dhe grumbullimi i bimëve. Përzierjet bimore do të përmirësojnë funksionimin e organeve të brendshme dhe do të mbështesin sistemin kardiovaskular.

Luleradhiqe mrekullie

Luleradhiqet janë kudo, pronarët e lëndinave angleze madje me inat i shkatërrojnë ato si barërat e këqija të padëshiruara. Luleradhiqe është në fuqinë e saj më të madhe në pranverë, shkoni për të mbledhur lule dhe gjethe. Mund të shtoni gjethe luleradhiqe në sallata të ndryshme. Ju mund të bëni çaj detox nga tre lule dhe tre gjethe. Thjesht derdhni ujë të nxehtë dhe lëreni të injektohet për 15 minuta nën kapak. Nëse e pini çajin dy herë në ditë, ai do të përmirësojë funksionin e mëlçisë dhe do të përshpejtojë tretjen duke rritur prodhimin e lëngjeve gastrike.

Foto: Shutterstock

Hithër e fortë

Hithra është një ilaç, ndihmon me astmën dhe përfiton flokë të bukur. Si çaj, hithra është detoksifikuese dhe largon ujin e tepërt nga trupi. Hithra është një barishte e fortë, lëvoren e pijshme e përdorni maksimumi dy javë.

Përgatitni një çaj detoksifikimi nga një lugë hithrash të freskëta ose të thata. Thjesht derdhni ujë të nxehtë dhe lëreni të injektohet për 15 minuta nën kapak. Çaji pihet me stomak bosh dhe më pas dy herë gjatë ditës.

Bisht kali me vitaminë C

Mund të bëni një çaj nga bishti i kalit për të dehidratuar trupin. Përgatitet mirë nga bishti i kalit të tharë. Hidhni dy lugë bisht të tharë në një filxhan, derdhni ujë të nxehtë dhe lëreni të futet për 15 minuta nën kapak. Çaji është i fortë, pihet vetëm dy javë, tri herë në ditë.

Foto: Shutterstock, burimi: