Dieta

Sa peshë mund të humbni në një javë, muaj, vit?

9views

Nuk ka një dietë universale që do t’i përshtatet të gjithëve. Do të kishte shumë faktorë të ndryshëm të përfshirë. Këto përfshijnë moshën, strukturën e trupit, nivelin e aktivitetit fizik dhe gjendjen shëndetësore. Mund të funksionojë për një pacient dietë me kalori të ulëtndërsa në një tjetër dietë ketogjenike.

Gjëja më e rëndësishme në zgjedhjen e dietës perfekte është kryerja e një testi të metabolizmit bazal në trupin tonë.

Ka shumë udhëzues që sugjerojnë këtë ju mund të humbni peshë shpejt me ndihmën e bimëve ose shtojcave dietike. Sidoqoftë, nuk duhet të mbështeteni në këtë lloj garancie. Humbja e shpejtë e peshës mund të çojë në probleme shëndetësore.

Dietologët nuk e rekomandojnë ndjekja e dietave që siguron më pak kalorise norma jonë bazale e metabolizmit. Efektet e tyre mund të përfshijnë dehidratim të trupit, shërim më të ngadalshëm të plagëve, lodhje kronike ose dobësim të imunitetit.

Dietat e mrekullueshme” janë të lidhura me humbjen e shpejtë të peshës. Është e sigurt për t’i përdorur ato vetëm për një kohë të shkurtër. Nëse përdoren për një periudhë më të gjatë, kanë shumë efekte negative në shëndet. Pas një deficiti të papritur të kalorive, mund të bëhemi viktima të të ashtuquajturave “efekti yo-yo”në sajë të së cilës do të kthehemi shpejt në peshën tonë origjinale.

nëse duam humbni peshë dhe kujdesuni për shëndetin tuaj, duhet të shqyrtojmë një plan veprimi afatgjatë. Falë tij, ne do të arrijmë efektin e dëshiruar pa humbur vitaminat dhe mineralet e nevojshme.

Shkencëtarët besojnë se Pas vetëm një jave, ne mund të shohim efektin e punës sonë të palodhur. Gjatë kësaj periudhe, ne mund të humbim deri në shtatë mijë kalori, që është e barabartë me një kilogram. Prandaj, ia vlen të planifikoni një dietë në të cilën deficiti ditor është rreth 500-1000 kcal. Shuma specifike duhet të llogaritet nga mjeku juaj bazuar në kërkesën tuaj ditore për kalori.

Nëse dieta është e planifikuar mirë dhe e ndjekim, mund të presim rezultate pozitive. Pra, sa peshë mund të humbim në një muaj apo një vit? Mund të llogarisim në humbjen deri në katër kilogramë në muaj. Teorikisht, ne mund të humbim deri në 52 kilogramë në një vit.

Disa studiues thonë se duhet humbni një maksimum prej 1% në javë. peshën totale të trupit. Kjo do të thotë se nëse peshojmë 100 kilogramë, duhet të humbasim një kilogram në shtatë ditë. Në këtë mënyrë ne mund të llogarisim vetë atë që na nevojitet deficit kalorik. 1% mjafton. shumëzojeni peshën tonë me 1000. Rezultati do të jetë numri i kalorive që duhet të reduktojmë gjatë ditës.

Me këtë metodë ne jemi në gjendje të humbni deri në pesë kilogramë në muaje cila jep madje 60 kilogramë në vit. Sigurisht, gjithçka varet nga pesha jonë në fillim të dietës.

Ka situata në të cilat, Pavarësisht ndryshimit të dietës sonë, ne ende nuk arrijmë rezultatet e synuara. Shkaku më i zakonshëm është mungesa e aktivitetit fizik. Mund të jetë edhe për shkak të një diete të parregullt.

Duhet të mbani mend gjithashtu se pasi të keni arritur peshën tuaj ideale, duhet të ndryshoni gradualisht zakonet tuaja të të ngrënit. Nëse nuk kujdesemi për të, mund t’i rikthehemi peshës para dietës.

Problemet me humbjen e peshës mund të rezultojnë gjithashtu nga probleme shëndetin. Në raste të tilla ia vlen të konsultoheni me mjekun tuaj. Mund të rezultojë se nëse vuani nga… diabetit ose tiroidesdo ta kemi më të vështirë të humbim peshë.

LEXO GJITHASHTU:

Pjatë për ushqim të shëndetshëm. Zgjidhja e problemit të dietave

Cila është dieta me karrota? A ia vlen të përdoret?

Yndyrnat në dietë. Kështu reagon trupi juaj kur nuk hani mjaftueshëm prej tyre