Dieta

Truku i përsosur për të freskuar rrotullat e gomës. Ata do të jenë përsëri po aq të freskët

10views

Gjithashtu, a shkoni në dyqan vetëm dy herë në javë? Do të kurseni shumë kohë, por rrallë do të arrini të shijoni bukë të freskët. Por kjo mund të ndryshojë. Provoni trukun e gomës së gomës. Ata do të jenë përsëri të shkëlqyer.

Një pastë popullore e Pashkëve dhe një fitore ndaj turqve

A e dini se rrotullat kanë qenë me ne për disa qindra vjet? Në kronikat e vjetra u gjetën të dhëna të cilat vërtetojnë se kjo pastë shumë e njohur ishte përdorur tashmë në shekullin e dhjetë. Sipas një kronike manastiri nga shekulli i dhjetë, ishte në atë kohë që rrotullat përdoreshin si pjatë gjatë festave të Pashkëve.

Forma tradicionale e rrotullës së lakuar ka gjithashtu rrënjë historike. Një bukëpjekës vjenez e ka pjekur këtë formë rrotulle në vitin 1683. Pikërisht në atë kohë turqit rrethuan kryeqytetin e Austrisë së sotme. Për nder të zmbrapsjes së sulmit të tyre dhe fitores së përgjithshme mbi Perandorinë Osmane, bukëpjekësi vendosi t’u jepte rrotullave këtë formë.

Niseshteja ndryshon strukturën

Nëse sjellim role në shtëpi dhe vendosim t’i rregullojmë bukur në një raft ose në një tas thurjeje, së shpejti do të zhgënjehemi. Në këtë mënyrë është e mundur të lini ëmbëlsirën vetëm për një kohë shumë të shkurtër. Më vonë, ajo thahet shpejt dhe niseshteja që përmban pasta ndryshon strukturën e saj. Pas vetëm disa orësh, në vend të një vakti të mirë, ju keni vetëm një taban të fortë.

Foto: Shutterstock

As në qese dhe as në frigorifer

Dëshironi një rrotull të freskët? Në këtë rast, patjetër mos e lini në qese plastike. Ju përshpejtoni formimin e mykut dhe patogjenëve të padëshiruar thjesht derdhni në produktet e pjekura të shkëlqyera. Duhet të harroni edhe hapësirën në frigorifer. Kjo është për shkak se role thith të gjitha aromat e padëshiruara, dhe lagështia gjithashtu vendoset në të.

Rroftë kanavacja apo kutia e bukës

Mënyra më e mirë për të ruajtur produktet e pjekura është t’i ruani në një leckë të endur fort dhe t’i vendosni në një vend të freskët dhe të errët. Një qese kanavacë do të garantojë që pasta nuk do të thahet. Ai mund të marrë frymë. Një vend i përshtatshëm është gjithashtu në një kuti buke prej druri. Mbajeni rregullisht të pastër dhe pa mbetje ushqimore. Kështu, mola dhe kërpudhat nuk kanë asnjë shans.

Nëse bëni pazar vetëm disa herë në javë, vendoseni rrotullën në frigorifer menjëherë pasi ta keni sjellë në shtëpi. Në këtë mënyrë, roletë do të jenë gjithmonë të freskëta.

Foto: Shutterstock