Dieta

Ulja e peshës së produkteve po bëhet në shkallë të gjerë. Paketimi mbetet i njëjtë

10views

Çdo prodhues apo tregtar ushqimor me siguri do të konfirmojë se çmimet mund të rriten vetëm deri në një sasi të caktuar. Dhe duket se tashmë ka mbaruar për një gamë të tërë produktesh. Në muajt e fundit çmimi i mallrave është rritur me dhjetëra për qind, gjë që është një goditje e madhe për shumë familje.

Ju thjesht nuk e vini re

Megjithatë, për fat të keq, presionet e çmimeve nuk mbarojnë dhe tregtarët duhet të merren me to në një farë mënyre. Pra, nëse nuk duan të rrisin çmimin e njësisë në një masë të tillë, duhet të përdorin marifete jo aq të drejta me mallin për të rikuperuar.

Në fund, sigurisht që klienti do ta paguajë, por situata aktuale duket se është krijuar për të krijuar një kombinim të çmimeve të rritura dhe peshave të reduktuara.

Truku qëndron në faktin se ju merrni më pak nga produkti i blerë. Megjithatë, tregtarët janë të zgjuar dhe nuk duan që klientët ta shohin atë. Ata janë marramendës ndaj shakave të tilla dhe thjesht do ta urrejnë faktin që duhet të paguajnë më shumë dhe të marrin edhe më pak.

Dhe kështu ndodh që produktet vazhdojnë të shiten në pako që duken njësoj, por në të cilat gjejmë më pak përmbajtje. Në pamje të parë, gjithçka është njësoj si më parë. Vetëm një person që e kujton mirë peshën e të gjitha produkteve mund ta kuptojë këtë truk. Por të tillët janë pakica absolute.

Foto: Shutterstock

Njerëzit paguajnë më shumë dhe marrin më pak

Kjo ka ndodhur me një gamë të tërë produktesh së fundmi. Për shembull, margarina popullore Flora tani peshon vetëm 225 gram, në vend të standardit 250 gram. Kjo është një rënie në peshë me dhjetë për qind. Lidl më pas nuk shet biskota për Krishtlindje me peshë 400 gram, por vetëm 350 gram.

Ky trend me të vërtetë shkon në të gjithë gamën. Për shembull, Nestlé kohët e fundit ka reduktuar paketimin e formulës së saj të njohur Beba. Ndërsa dikur përmbante 600 gram lëndë të thatë, tani është vetëm 500 gram. Çmimi është ende i njëjtë. Për më tepër, prodhuesi luajti vërtet me klientët, sepse në shikim të parë kutia e produktit në të vërtetë më të vogël është edhe më e madhe se ajo origjinale.

Nestlé është një kampion i vërtetë në reduktimin e përmbajtjes. Në mënyrë të ngjashme, pesha e pijes me kakao Granko u reduktua nga 400 në 350 gram. Paketimi duket i njëjtë.

Foto: Shutterstock