Dieta

Ushqim i lirë që do t’ju rrafshojë barkun në pak ditë. Mund të djegë dhjamin shpejt

9views

Yndyra e trupit është një problem i madh për shumë njerëz, por jo të gjitha janë domosdoshmërisht të dëmshme. Për shembull, dhjami në kofshë nuk është edhe aq problem, përveçse është i shëmtuar. Në të kundërt, dhjami i barkut, i njohur edhe si dhjami visceral, është mjaft problematik. Ajo rrethon organe të rëndësishme. Prandaj, duhet të rregulloni dietën tuaj për ta hequr qafe atë.

Efekti në yndyrna është i qartë

Nuk duhet ta lini të shkojë shumë larg, sepse në të kundërtën, për fat të keq po rrezikoni shumë. Një rritje masive e yndyrës viscerale mund t’ju shkaktojë probleme të mëdha shëndetësore si sëmundje kardiovaskulare ose diabeti. Për fat të mirë, ka ushqime që mund t’ju ndihmojnë ndjeshëm të reduktoni këtë yndyrë.

Një prej tyre janë fasulet, siç theksohet nga një studim i publikuar në revistën Nutrients. Doli se minjtë që u ushqyen me fasule digjnin yndyrë dukshëm më shpejt se ata që kishin një dietë të ndryshme. Efekti ishte vërtet i shpejtë dhe u shfaq pas vetëm disa ditësh.

Fasulet e zakonshme kanë veti kundër mbipeshes. Ato mund të zvogëlojnë ndikimin e tij në sëmundjet kronike tek individët që janë tashmë mbipeshë ose obezë. Parandalon akumulimin e yndyrës,”, pohojnë shkencëtarët.

Foto: Shutterstock

Fasule të shkëlqyera

Fasulet në përgjithësi konsiderohen si një ushqim shumë i shëndetshëm. Ato janë fjalë për fjalë plot me fibra dhe proteina. Përkundrazi, janë shumë dorështrënguar me çdo yndyrë. Disa studime kanë treguar tashmë se janë proteinat ato që mund të kontribuojnë në reduktimin e yndyrës së barkut.

Janë pikërisht proteinat që kanë një strukturë të ndërlikuar, si pasojë e të cilave trupi nuk i zbërthen aq shpejt. Prandaj zgjat më shumë në stomak dhe ju siguron një ndjenjë të ngopjes për një periudhë më të gjatë kohore.

Mund t’i përgatisni fasulet në mënyra të ndryshme dhe t’i përfshini në shumë pjata, baza e të cilave do të jenë.

Foto: Shutterstock, burimi: