Dieta

Ushqim perfekt i skuqur nga ditët e socík. E shkëlqyeshme si një darkë për disa kurora

5views

Vezët ende mund të hani për para të arsyeshme. Ju lehtë mund të bëni thërrime buke nga buka e papërdorur, të cilën ju duhet vetëm ta thani dhe grini. Dhe ju keni bazën për skuqjen.

Trajtojeni veten me një bombë kalori dhe kënaquni

Shpesh e mbajmë shkurt dhe hamë ushqime jo vetëm të shëndetshme, por edhe plot me lëndë ushqyese dhe vitamina. Kështu që ne mund ta lejojmë veten të mëkatojmë herë pas here. Le të kalojmë mirë dhe të hamë diçka për darkë që do të na pëlqejë shumë. Dhe nuk do të jetë aq e shëndetshme.

Gëzimi për të trajtuar veten me diçka vetëm për veten tuaj do t’ju ngrohë për shumë ditë në vijim. Kjo darkë ishte një nga klasikët në ditët kur nuk kishte shumë në dyqane dhe kur duhej të përgatiste diçka për të ngrënë për të gjithë familjen e mbledhur rreth tryezës pas një dite të vështirë.

Nuk kishte hamburger

Shumica e njerëzve nuk e kishin idenë se hamburgerët haheshin kudo në botë. Ushqimi i shpejtë dhe patate të skuqura jo të shëndetshme nuk ishin këtu, por krijimtaria e njerëzve sigurisht që funksiononte me shpejtësi të plotë. Edhe pse vezët dhe thërrimet e bukës përdoreshin si përbërës bazë për krijimin e ushqimeve të skuqura, ato plotësoheshin me perime të freskëta. Kështu, pjata ishte mjaft e ekuilibruar. Sigurisht që nuk do ta konsumojmë çdo ditë. Por ne mund të bëjmë një përjashtim për një herë.

Foto: Shutterstock

Fry dhe perime

Nuk është e vështirë të gjesh një recetë origjinale për ushqimin e skuqur direkt nga shekulli i kaluar. Sipas Milk Drinks and Meals Norma, pra libri i vitit 1962, djathi i skuqur përgatitet si më poshtë. Vetëm vini re se kjo është sasia e nevojshme për 100 porcione patate të skuqura.

  • 2 kg eidamu
  • 10 vezë
  • 1,25 kg thërrime buke
  • 1 kg qumësht
  • 0,02 kg qimnon
  • 0,10 kg hudhër
  • 1 kg vaj tavoline
  • 0,5 kg mustardë
  • 0,5 kg qepë

Edamame e grirë përzihet me përbërësit e tjerë duke formuar kroketa drejtkëndëshe me peshë 55 gram. Këto vendosen në vaj të nxehtë dhe skuqen deri në kafe të artë nga të dyja anët. I lyejmë me mustardë, i spërkasim me qepë, i shtojmë perimet e grira dhe i shërbejmë të ngrohta mbi bukë.

Foto: Shutterstock