Dieta

Zonja Květa mësoi se si të skuqej shumë më e shijshme se shoqet e saj. Ai shton një gjë që askush nuk e di

9views

Ushqimet e skuqura karakterizohen nga një shije perfekte, kjo është arsyeja pse shumë prej nesh nuk mund ta falin veten. Herë pas here është e nevojshme të mëkatosh pak dhe të largohesh nga parimet e të ushqyerit të shëndetshëm. Pasi të bëni një lëshim të tillë, kënaquni sa më shumë. Ne do t’ju tregojmë një truk të madh.

Përgatitje e thjeshtë dhe e shpejtë

Krahasuar me zierjen dhe pjekjen e ngadaltë, skuqja e mishit është një përgatitje relativisht e shpejtë. Por shpesh ndodh që pasi të ketë mbaruar skuqja, një fetë mishi ose ushqim tjetër të thahet dhe të jetë e fortë. Mësoni parimet e tiganisjes së duhur. Ju lutemi vini re se parimet e tiganisjes së duhur mund të zbatohen vetëm për ushqimin e freskët, dhe jo, për shembull, për produktet gjysëm të gatshme të ngrira në paketim të trefishtë.

Është e rëndësishme të ngrohni vajin

Asnjëherë mos e vendosni ushqimin në vaj të nxehur sa duhet. Ju mund të verifikoni ngrohjen e duhur duke spërkatur një majë buke. Menjëherë do të shihni nëse thërrimet e bukës fillojnë të skuqen. Vetëm atëherë vendosni përbërësit në tigan. Nëse vaji nuk nxehet mjaftueshëm, ushqimi do të thithë shumë vaj dhe do të humbasë shijen e tij.

Vaji gjithmonë i freskët

Skuqja përdor shumë vaj, kjo bën që shumë njerëz të kursejnë vajin dhe ta ripërdorin atë. Ushqimi humbet shijen e tij dhe kursimi i vogël mund t’ju hakmerret në formën e problemeve shëndetësore. Për tiganisje, është mirë të përdorni vaj palme ose misri. Në asnjë rrethanë mos e skuqni në vaj ulliri. Vaji i lulediellit gjithashtu nuk është i përshtatshëm.

Foto: Shutterstock

Ujë i gazuar për ushqime të skuqura

Ju mund të përmirësoni qoftet e skuqura, qoftet ose chevabčići me ujë të gazuar. Në fund të përzierjes së masës, mishit të grirë i hedhim pak ujë të gazuar. Ushqimi nuk do të thithë aq shumë vaj, do të jetë më i lehtë dhe më i lehtë për t’u tretur. Shtimi i sodës së bukës do të japë gjithashtu të njëjtin efekt. Përveç mishit të grirë, mund të shtoni edhe ujë me flluska në brumin e donutëve ose kifleve bavareze.

Hiqni qafe spërkatjen e vajit

Vaji shumë i nxehtë spërkat në të gjitha drejtimet dhe mund të kontaminojë rrethinën e tiganit. Në të njëjtën kohë, rreziku i djegieve rritet. Ju mund ta kontrolloni vajin që cëcëritë duke shtuar një majë kripë në vaj. Kapakët specialë të tiganit pjesërisht të hapura janë gjithashtu një ndihmës i mirë.

Foto: Shutterstock