Këshilla të dobishme

4 ushtrime për kyçin e dorës nëse punoni vazhdimisht në kompjuter

14views

Provojini në shtëpi ose në zyrë dhe ndjehuni më të pushuar se kurrë

Çdo ditë shumica prej nesh punojnë orë të panumërta para ekranit të kompjuterit. Duart tona janë një mjet thelbësor pasi ne shtypim me to gjatë gjithë ditës.

Nëse punoni në laptop ose desktop, e dini mirë se muskujt, nyjet dhe nervat tuaja janë të ngarkuara si asgjë tjetër. Fatkeqësisht, me kalimin e kohës, zhvillohen probleme serioze muskuloskeletore, sipas Rochelle Mendonca, asistent profesor i programeve të terapisë okupacionale në Universitetin e Kolumbisë.

Rezulton se pozicioni i duhur i kyçit të dorës është gjithçka për të shmangur problemet shëndetësore në të ardhmen (sindroma e tunelit karpal, tendiniti, etj.). Lajmi i mirë është se ekziston një mënyrë për të lehtësuar duart tuaja dhe për t’u dhënë atyre një pushim pas shtypjes së pafundme. Vazhdoni të lexoni për të zbuluar ushtrimet më të mira për kyçin tuaj.

Kapni krahët pas kokës me të dy duart. Vendosni pëllëmbët në pjesën e pasme të kokës në mënyrë që bërrylat tuaja të jenë të përkulura dhe jashtë anash, pastaj shtrini bërrylat tuaja prapa.

Drejtoni bërrylat duke i varur në anë të karriges, më pas përkuluni dhe prekni shpatullën me gishta. Mbështetni parakrahët në krahët e karriges, përkulni kyçin e dorës dhe më pas ngrijeni lart duke i mbajtur gishtat të qetë. Ju gjithashtu mund të bëni rrathë me kyçet tuaja.

Ushtrime për duart: Bëni një grusht, pastaj hapeni. Më pas prekni gishtin e madh në secilin gisht.

Bëni këto lëvizje rreth 10 herë secila, dy herë në ditë. Trupi juaj do t’ju falënderojë për këtë!

Në videon e mëposhtme do të shihni ushtrimet në detaje:

mbretëresha.gr