Këshilla të dobishme

5 gjërat që duhet të dini për të dekoruar siç duhet fotot familjare

14views

Shumë njerëzve u pëlqen të varin foto familjare në shtëpinë e tyre. Megjithatë, ky dekorim i veçantë ka nevojë për vëmendje sepse mund të kalojë lehtësisht kufirin.

Më poshtë do të shihni disa këshilla të thjeshta për t’i përfshirë me sukses të plotë në dekorimin e shtëpisë tuaj.

Zgjidhni kornizat tuaja me kujdes

Një ide shumë e bukur është të zgjidhni korniza në madhësi të ndryshme për ta bërë galerinë e fotove familjare të duket më interesante. Zgjidhni korniza drejtkëndëshe në format horizontal dhe vertikal si dhe korniza nga materiale të ndryshme. Uniformiteti në dekorim është i vjetëruar dhe tani një hapësirë ​​duket më interesante nëse është e dekoruar në mënyrë të pabarabartë.

Zgjidhni hapësirën e duhur

Hapësira në të cilën do të vendosni kornizat tuaja brenda shtëpisë luan një rol të rëndësishëm. Një ide e mirë është t’i vendosni në një tavolinë të zbrazët në grupe me tre veta dhe midis tyre të vendosni një vazo me lule të bukura të freskëta. Ju gjithashtu mund t’i vendosni kornizat tuaja në bibliotekë midis librave dhe në korridor, në mënyrë që ato të mos i vjedhin sytë nga dekorimi i dhomës tuaj të ndenjes.

Shndërroni kornizat në art

Luani me fotot që dëshironi të varni në mur duke bërë kolazhe të bukura apo duke dekoruar kornizat tuaja me aksesorë të ndryshëm. Ju gjithashtu mund të krijoni një galeri të cilën mund ta përmirësoni duke ndërthurur korniza të tjera me fjalë si “Dashuri” dhe “Familje”.

Kolazh vertikal

Ju mund të dekoroni sallën tuaj ose një mur midis dy dhomave duke vendosur një kornizë vertikale me foto familjare. Në këtë mënyrë ju do të mbushni hapësirën tuaj dhe do t’i jepni një atmosferë të ëmbël që është shumë e përshtatshme për shtëpitë me familje.

Shmangni kornizat e tavolinës

Tani është në modë vendosja e kornizave në rafte dhe rafte librash. Kornizat e tavolinës së stilit të vjetër që fiksoheshin vetë tani janë disi të vjetruara, ndaj shkoni te kornizat e thjeshta që do t’i vendosni në raftet tuaja si në foton më poshtë.

Fotot familjare janë të bukura për t’u pasur në një hapësirë ​​pasi i shtojnë ngrohtësi dhe qetësi. Zgjidhni foto të bukura që ju bëjnë të ndiheni pozitiv dhe vendosini në mur ose në një kornizë ose në një format kolazh.

Përmirësoni fotot tuaja me logo të bukura që do t’i japin një prekje më moderne galerisë suaj.

spirossoulis.com