Këshilla të dobishme

5 hapa të thjeshtë për të organizuar frigoriferin tuaj dhe për të kursyer hapësirë

6views

Frigoriferi është baza e kuzhinës sonë dhe duhet të organizohet në mënyrë që të mund të aksesoni lehtësisht çdo artikull ushqimor.

Një frigorifer i organizuar jo vetëm që është estetikisht i këndshëm, por gjithashtu shton efikasitetin dhe në disa raste madje promovon një shëndet më të mirë.

Më poshtë do të gjeni 5 hapat e thjeshtë që duhet të ndërmerrni për të organizuar frigoriferin tuaj dhe për të kursyer hapësirë.

1. Zbrazeni frigoriferin

Për të organizuar frigoriferin tuaj në mënyrën më të përsosur, duhet të filloni nga e para. Zbrazeni plotësisht dhe shpërndani produktet e paketuara në tavolinat e kuzhinës ose sipërfaqet e pastra, në mënyrë që të shihni gjithçka përpara se të vendosni se çfarë ia vlen të ktheheni në frigorifer. Hidhni jashtë ushqimin e skaduar dhe mbani vetëm atë që planifikoni të hani ose keni nevojë.

2. Hartoni paraqitjen e frigoriferit tuaj

Vendosni ushqimin e papërpunuar në raftin më të ulët

Shpendët e papërpunuara duhet të jenë gjithmonë në fund të frigoriferit, pasi ato mund të mbajnë salmonelë. Kështu që ju duhet t’i vendosni ato nën çdo gjë tjetër në mënyrë që të mos rrjedhë në ushqimet e gatshme për t’u ngrënë.

Krijoni zona

Më pas, identifikoni arsyet më të zakonshme që ju ose familja juaj e hapni frigoriferin dhe krijoni zona për qasje më të lehtë në ato ushqime të përdorura shpesh. Ajo krijoi një zonë të snack, një zonë pijesh dhe një zonë të ushqimeve të përgatitura. Mos harroni se shumica e frigoriferëve mund të rregullojnë raftet për të krijuar hapësirë ​​për nevojat tuaja specifike. Në këtë mënyrë, nuk do t’ju duhet t’i hiqni erëzat në fund të ditës për të marrë atë shishe me ujë të ftohtë që gradualisht ka hyrë në pjesën e pasme të frigoriferit.

3. Ruani të gjitha ushqimet në enë të ripërdorshme

Bëjeni frigoriferin tuaj më funksional se kurrë duke i ruajtur ushqimet në enë të ripërdorshme – ato grumbullohen bukur dhe janë të pastra, në mënyrë që të shihni se çfarë ka në to.

4. Vendosni sendet ushqimore në pjesën e pasme të frigoriferit

Shumë shpesh, kur sjellim në shtëpi prodhime të reja nga dyqani ushqimor, i vendosim pikërisht përpara. Megjithatë, duke i ruajtur gjërat përpara, produktet e skaduara ose që do të skadojnë së shpejti do të rishfaqen si një kujtesë për t’i hedhur ose për t’i përdorur para se të prishen. Kjo do t’ju ndihmojë të mbani një konfigurim të pastër dhe të organizuar.

5. Shtimi i etiketave

Vetëm për shkak se keni marrë kohë për të ndërtuar një frigorifer të organizuar nuk do të thotë se pjesa tjetër e familjes do ta kuptojë menjëherë. Pra, shtoni etiketa në zona të ndryshme në mënyrë që kushdo që hap frigoriferin të mund të kërkojë etiketën e duhur në vend që të prishë të gjithë punën që keni bërë.

mbretëresha.gr