Këshilla të dobishme

5 mënyra që do t’ju mbajnë larg vendimeve të gabuara

14views

Nëse e keni të vështirë të merrni vendime, e lëre më ato “të duhurat”, gjithçka që duhet të bëni është të provoni të aplikoni pesë mënyrat e mëposhtme në jetën dhe jetën tuaj të përditshme.

Jo të gjithë jemi të mirë me vendimet. Disa prej nesh luftojnë më shumë se të tjerët për të marrë edhe gjërat më të vogla të përditshme. Të tjerët i kanë ende në xhepa. Nëse i përkisni kategorisë së parë dhe po frenoheni t’i merrni pikërisht sepse mendoni se do të bëni gabime, ekspertët garantojnë se do t’i shmangni përmes pesë mënyrave të mëposhtme.

Në mënyrë që të mos keni kurrë frikën e dështimit:

1. Kujdes mos hapni shumë fronte në të njëjtën kohë

Çfarë do të thotë kjo praktikisht? Se është mirë të shmangni shumë gjëra në të njëjtën kohë që mund t’ju çorientojnë dhe t’ju privojnë nga produktiviteti. Kryerja e shumë detyrave mund t’ju çojë lehtësisht në djegie, kështu që për të mos e shtyrë veten në kufi, është më mirë të trajtoni një gjë në një kohë. Në këtë mënyrë ju patjetër do të udhëhiqeni drejt vendimit më të saktë.

2. Lëvizni me logjikë

Ne mund ta rekomandojmë ndjenjën kudo tjetër, por jo këtu. Njerëzit më inteligjentë mendojnë me logjikë dhe nuk i lënë emocionet të pengojnë. Pra, kurrë mos e lini veten të vendosë diçka nëse ai është i zemëruar ose tepër i stresuar.

3. Mos kërkoni mendimin e të tjerëve

E vërteta është se këshillat janë gjithashtu të mira, por vetëm ju e dini brenda vetes se çfarë vendimi duhet të merrni. Pra, mos u ndikoni nga opinionet e të tjerëve dhe përpiquni të dëgjoni veten larg ndërhyrjeve të tjera.

4. Mbani një qëndrim optimist

Ajo që ekspertët sugjerojnë në të vërtetë nuk është të adoptohet pozitiviteti toksik, por të ruhet një këndvështrim optimist për aq kohë sa kjo është e mundur natyrshëm. Kështu do të drejtoheni më lehtë në vendimin e duhur dhe të jeni të sigurt se do të bëheni magnet për shumë gjëra të mira në jetën tuaj.

5. Tregoni përshtatshmëri

Sa më lehtë të ambientoheni me një gjendje dhe situatë të re, aq më lehtë do të shkoni në rrugën drejt vendimit të duhur. Provojeni dhe ekspertët garantojnë që nuk do të humbni!

jenny.gr