Këshilla të dobishme

5 rregulla që duhen ndjekur nëse keni vështirësi ta doni veten

11views

Mos harroni se jeni unik në këtë planet dhe ndaloni së menduari negativisht për veten tuaj.

Në epokën e sotme, janë të shumta femrat që kryesisht për shkak të rrjeteve sociale janë plot pasiguri, humbin vetëbesimin dhe e krahasojnë veten me modele të gabuara apo false në Instagram.

E di që të duash veten nuk është diçka që ndodh brenda natës. Gjithashtu nuk është diçka që vjen lehtë. Por e di gjithashtu se kur e pranon dhe e do veten për gjithçka që je, je një person shumë më i lumtur dhe më i kompletuar.

Nuk ka njeri si ju në të gjithë botën. Merrni kohë për të përqafuar atë që jeni dhe mos e krahasoni veten me gratë e tjera dhe të dëshironi të ishit dikush tjetër.

Vendoseni veten mbi çdo gjë dhe mbi të gjithë dhe dashuroni atë duke ndjekur rregullat e mëposhtme jetike:

#1. Mos e definoni veten nga ndryshimet që po kalon trupi juaj

Ndryshimet nëpër të cilat po kalon trupi juaj ndonjëherë mund t’ju pengojnë të doni veten. Mos bini në këtë kurth! Shtimi ose humbja e peshës mund t’ju bëjë të ndiheni ndryshe, por në fund duhet të kuptoni se vlera juaj nuk duhet të përcaktohet nga madhësia e belit tuaj. Vetëvlerësimi juaj nuk duhet të matet me numra. Gjëja më e mirë për ju nuk është trupi juaj dhe pamja juaj e jashtme – është shpirti juaj dhe shumë gjëra të tjera të mrekullueshme!

#2. Ndërtoni fuqinë e të menduarit pozitiv

Pavarësisht se çfarë mund t’ju ketë hedhur jeta, gjithmonë ka vend për përmirësim. Kur ndaloni të shihni gjithçka në një dritë negative, filloni të shihni të mirën në çdo situatë. Kur shikoni pamjen më të madhe të çdo ngjarjeje “të keqe” që ju ndodh, është më e lehtë ta aplikoni atë energji pozitive në mënyrën se si e shihni veten.

#3. Ndaloni së përcaktuari veten nga marrëdhëniet tuaja

Duke iu përkushtuar shumë dikujt, kjo mund t’ju bëjë të humbni veten dhe atë që jeni në të vërtetë. Ju mund të filloni ta shihni veten vetëm si pjesë e marrëdhënies, jo si një person i plotë. Duke e identifikuar veten me të tjerët, ju harroni se jeni një grua unike, e kompletuar dhe e mrekullueshme për veten tuaj.

#4. Përqafoni papërsosmëritë tuaja

Siç e dimë të gjithë, askush nuk është i përsosur. Sinqerisht, askush! Megjithatë, shumica prej nesh priren ta kalojnë kohën duke u përpjekur të jenë – ose duke menduar se si mund të jemi – të përsosur. Ne këmbëngulim aq shumë të përqendrohemi në pjesët e vetes që i urrejmë, saqë harrojmë gjithçka që duam. Secili prej nesh ka talente dhe cilësi unike që ndihmojnë për të përcaktuar se kush jemi.

Po kështu, secili prej nesh ka të metat dhe të metat e veta. Sapo të ndaloni së qeshuri paksa e bezdisshme ose ecja e ngathët, do të zbuloni se ka shumë më tepër që janë të mrekullueshme.

#5. Mësoni të pranoni komplimente

Pranimi i një komplimenti është një nga mënyrat më të lehta për të rritur vetëvlerësimin tuaj – veçanërisht nëse keni shpenzuar shumë kohë duke e ulur veten! Ju ndihmon ta shihni veten ashtu siç ju shohin të tjerët.

Kështu që herën tjetër që dikush t’ju bëjë një kompliment, thuaj “Faleminderit” dhe pranoje. Mos thuaj “Jo, nuk jam” dhe mos e hedh poshtë atë që ai tha për ty. Lejimi i vetes për të marrë pohime pozitive është një faktor kyç në dashurinë për veten dhe pranimin.

mbretëresha.gr