Këshilla të dobishme

5 shenja që tregojnë se keni nevojë për një ditë pushimi nga zyra për shëndetin tuaj mendor

7views

Mes jetës personale, angazhimeve në punë dhe shumë gjërave që ndodhin nëpër botë, të gjitha këto mund të ndikojnë në mirëqenien psikologjike dhe emocionale të dikujt, duke i bërë ditët kushtuar shëndetit mendor thelbësor.

“Gjarja e kohës për t’u shkëputur nga stresorët e jetës suaj të përditshme ju lejon të ktheheni në punë duke u ndjerë më e relaksuar, më pozitive dhe më produktive,” thotë Dr. Joanne Frederick, një terapiste e shëndetit mendor me bazë në Uashington, DC. “Të mos bëni një pushim për mendjen tuaj mund të shkaktojë shumë probleme mendore më vonë. Ju mund të përjetoni një episod depresiv, nivelet tuaja të stresit mund të rriten dhe mirëqenia juaj e përgjithshme mendore dhe fizike mund të ndikohet,” vazhdon Frederick.

Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dallosh se kur duhet bërë një pushim. Të gjithë lodhen, stresohen dhe frustohen herë pas here, por si e dini kur është…shumë? Si e dini kur trupi dhe mendja juaj po thërrasin për ndihmë? Këto janë shenjat që duhet t’ju nxisin të merrni një ditë pushimi për shëndetin tuaj mendor.

1. Humori juaj është vazhdimisht i ulët

Dr. Romanoff vëren se konflikti në punë ose në shtëpi shpesh mund të çojë në një humor të ulët të vazhdueshëm. Lodhja dhe djegia mund të kontribuojnë gjithashtu. Pra, ajo rekomandon të bëni një pushim dhe të bëni gjëra të natyrshme për t’u kujdesur për veten, si të kaloni kohë jashtë, të bëni ushtrime, të takoni një mik ose thjesht të ndiqni shfaqjen tuaj të preferuar televizive.

2. Keni humbur fokusin ose motivimin

Dr. Frederick thotë se humbja e motivimit, pamundësia për t’u fokusuar në detyrat në dorë dhe gabimet e pakujdesshme janë gjithashtu shenja se është koha për një pushim.

3. Nuk keni më asnjë hobi

Ideja se duhet të jemi produktivë gjatë gjithë kohës është rrënjosur aq thellë në kolektiv sa mund të jetë e vështirë të lëkundemi për të bërë diçka. Një nga pasojat e të jetuarit me këtë ideologji dhe të zgjaturit pa pushim për shëndetin tonë mendor është humbja e lidhjes me aktivitetet “joproduktive” që na sjellin gëzim.

4. Ndiheni të shkëputur nga të tjerët

Lidhja me të tjerët gjithashtu kontribuon në mirëqenien mendore, kështu që Dr. Romanoff thotë se të ndihesh i izoluar ose i shkëputur nga njerëzit në jetën tënde do të thotë se është koha për të marrë një ditë pushimi.

5. Ndiheni të rraskapitur

Ekspertët thonë se puna e tepërt dhe nevoja për një ditë kushtuar shëndetit tuaj mendor mund të ndikojë edhe në shëndetin tuaj fizik, si të ndiheni të lodhur gjatë gjithë kohës, të sëmureni shpesh ose të përballeni me dhimbje koke. “Këto janë mënyrat e trupit tuaj për t’ju thënë se është koha për të marrë një pushim dhe pushim,” thotë Dr. Romanoff.

mbretëresha.gr