Këshilla të dobishme

6 gjërat që bëjnë njerëzit që durojnë gjërat e vështira

12views

Duke ndërtuar pak nga pak qëndrueshmërinë tonë mendore, do të arrijmë të bëhemi më rezistent ndaj sfidave të përditshme, të cilat janë shtuar së fundmi. Në fund të fundit, të gjithë ne do të përballemi me sfida të rëndësishme në një moment të jetës sonë dhe do të duhet të luftojmë betejën tonë personale dhe të dalim fitimtarë.

Psikologia klinike Dr. Carla Shuman ofron këshillat e saj në mënyrë që të qëndrojmë të fokusuar dhe të qëndrojmë mendërisht të shëndetshëm dhe elastikë.

Ne e njohim atë që mund të kontrollojmë dhe çfarë nuk mundemi

Gjërat e vështira dhe gjërat që nuk mund t’i ndryshojmë na pengojnë dhe kanë fuqinë të na dekurajojnë. Anasjelltas, nëse njohim atë që gjeni në rrethin tonë të ndikimit, ne mund të ndihemi të fuqizuar. Ne fillojmë të besojmë në veten tonë dhe kuptojmë se ka gjëra që mund të bëjmë për të përmirësuar jetën dhe marrëdhëniet tona dhe për t’u kujdesur për nevojat tona.

Ne i kufizojmë mendimet cinike

Megjithëse sarkazma është një mekanizëm mbrojtës për t’u përballur me ngjarjet negative në jetën tonë, teprica e saj mund të na çojë në një qëndrim të përgjithshëm të jetës, duke menduar se asgjë nuk do të ndryshojë. Prandaj, nuk çon në optimizëm.

Ne “prejmë” nga jeta jonë njerëzit që nuk na inkurajojnë

Të gjithë ata që na keqtrajtojnë dhe duan të na bindin se nuk do t’i arrijmë qëllimet tona, deri në atë pikë sa kemi arritur në një rrugë pa krye, nuk kanë vend në jetën tonë. Varet nga ne që të marrim vendimet tona dhe të krijojmë rrugët tona me ata që na pranojnë ashtu siç jemi dhe na inkurajojnë.

Shoqërohemi me njerëz pozitivë

“Më trego shokun tënd dhe të them se kush je”, thotë njerëzit e mençur dhe psikologjia duket se është plotësisht dakord. Të gjithë jemi të ndikuar nga miqtë, familja dhe kolegët, prandaj sigurohuni që ta rrethoni veten sa më shumë që të jetë e mundur me njerëz që janë pozitivë dhe që ju inkurajojnë të jeni më të mirë, duke lënë pas qëndrimet gjykuese dhe toksicitetin.

Ne e ngremë shtatin tonë

Ndoshta do të ketë momente në jetën tonë kur nuk do të kemi mbështetje nga mjedisi ynë dhe do të duhet të veprojmë në mënyrë autonome dhe të bëhemi avokati ynë më i mirë. Njohni nëse po trajtoheni keq ose padrejtësisht dhe merrni guxim për të bërë të njohura shqetësimet ose nevojat tuaja.

Praktikisht ne praktikojmë ndjeshmërinë

Ndërsa është e rëndësishme të japim përparësi dhe të kujdesemi për veten, është po aq e rëndësishme që ta vendosim veten në vendin e dikujt tjetër. Është e vështirë të kesh marrëdhënie dhe miqësi të mira kur nuk tregojmë ndjeshmërinë e nevojshme për betejat e të tjerëve.

ygeiamou.gr