Këshilla të dobishme

7 gabime në dekorimin e Krishtlindjeve që janë vërtet të rrezikshme

12views

Dekorimi i Krishtlindjeve i shtëpisë përfundon nëse nuk ka përfunduar tashmë. Të tjerë po shijojnë shtëpinë e tyre të pushimit, të tjerë presin këto ditë për të shtuar prekjet e fundit dhe të tjerë këto ditë do të blejnë një bredh natyral.

Në dekorimin e Krishtlindjeve, gjithçka shkon. Nga stolitë e shtrenjta dhe me shije deri te kitsch-i i mbingarkuar. Nuk është çështje shije, është çështje humori!

Por ajo që nuk lejohet është injorimi i rregullave të sigurisë dhe ka shumë detaje të vogla që duhen marrë seriozisht.

Mjafton një rënie ose një zjarr i vogël për të shkaktuar dëme serioze. Pavarësisht nëse jeni duke dekoruar shtëpinë tuaj javë më parë për Krishtlindje, ose në minutën e fundit, shmangni këto gabime për të pasur sezonin më të sigurt të festave.

7 gabime në dekorimin e Krishtlindjeve që janë vërtet të rrezikshme

1. Shumë qirinj, shumë afër

Në ditën e Krishtlindjes, regjistrohen disa zjarre të ndezura nga qirinjtë. Më shumë se gjysma e këtyre zjarreve i atribuohen qirinjve që janë shumë afër materialeve që mund të digjen, nga mobiljet tek dekorimet. Mbani qirinjtë larg objekteve të tjera dhe mos i lini kurrë pa mbikëqyrje.

Blerja e pemës së gabuar

Megjithëse pemët e Krishtlindjeve nuk janë shkaku kryesor i zjarreve të festave, afërsia e tyre me burimet e nxehtësisë është një rrezik. Kur blini një pemë artificiale, thjesht kontrolloni për etiketën “rezistente ndaj zjarrit”. Nëse blini dru natyral, kontrolloni freskinë e tij. Ajo duhet të jetë e gjelbër dhe gjilpërat e paprekura. Nëse disa gjilpëra bien kur lëvizni pemën, kjo është një shenjë e keqe.

Kërkoni rrëshirë ngjitëse në pjesën e poshtme dhe gjilpëra që përkulen, mos thyhen.

3. Vendosja e pemës në vendin e gabuar

Shmangni vendosjen e pemës pranë radiatorëve, shfrynave, ngrohësve ose vatrave të zjarrit, të cilët e thajnë pemën shumë më shpejt. southernliving.com këshillon ta vendosni pemën tuaj të paktën 90 cm nga çdo lloj burimi nxehtësie.

4. Kujdesi për bimët

Për pronarët e kafshëve shtëpiake dhe prindërit e fëmijëve të vegjël, disa lule dhe bimë mund të jenë një shtesë e rrezikshme për shtëpinë. Shoqata Amerikane e Mjekësisë Veterinare raporton se ushqimet e preferuara sezonale si amaryllis, veshtulla, kedri, holli dhe poinsettia mund të dëmtojnë kafshët shtëpiake.

5. Përdorimi i dekoratave të rrezikshme

Një kërcënim tjetër për kafshët shtëpiake dhe fëmijët e vegjël? Degë pemësh dhe dekorime të tjera të rrezikshme. Ornamentet tuaja të preferuara prej xhami mund të thyhen, ndërsa kurora dhe shiritat, nëse përdoren si lodër nga kafsha juaj e gjallë ose foshnja juaj që po zvarritet dhe eksploron botën, rrisin rrezikun e mbytjes. Kapërceni stolitë e xhingël dhe xhami në pemë (ose mbajini ato jashtë).

6. Siguria e shkallës

Komisioni Amerikan i Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit (CPSC) raporton rreth 160 lëndime të lidhura me dekorimin çdo ditë gjatë sezonit të festave. Rreth gjysma e rënieve janë për shkak të përdorimit të një shkalle për dekorimin e Krishtlindjeve.

7. Mbingarkesa elektrike

Rreth një e treta e zjarreve të pemës së Krishtlindjes shkaktohen nga problemet elektrike. Jo më shumë se tre grupe dritash me madhësi të plotë për kordon zgjatues.

Disa këshilla të dobishme

  • Blini dritat e brendshme dhe të jashtme që janë testuar për siguri.
  • Hidhni kabllot dhe dritat që janë të lira, të prishura, të plasaritura ose të dëmtuara ndryshe.
  • Fikni të gjitha dritat e festave kur shkoni në shtrat ose para se të dilni nga shtëpia.

Healthstories.gr