Këshilla të dobishme

7 gjëra për t’i hedhur jashtë tani për më shumë ruajtje për pushime

10views

Sezoni i festave zë shumë hapësirë ​​kur mendoni për stolitë e shumta që keni mbledhur gjatë dekadave dhe sa më shumë do të grumbulloni këtë vit. Nëse shtëpia juaj është tashmë plot (dhe nuk e keni filluar ende listën tuaj të blerjeve), tani është koha për të vendosur se si të krijoni më shumë hapësirë ​​ruajtëse në shtëpinë tuaj.

Për të gjetur hapësirën e fshehur të magazinimit të shtëpisë tuaj, ka shtatë gjëra që mund t’i hidhni menjëherë. Filloni me artikujt që kërkojnë më shumë hapësirë ​​ruajtëse dhe më pas kontrolloni ato më të voglat.

7 gjëra për të hedhur jashtë tani për më shumë hapësirë ​​ruajtëse për pushime

1. Dekorime të vjetra që nuk i keni përdorur prej dy vitesh

Vendi më logjik për të filluar të zhveshur është dekorimi i festave. Ju tashmë mund të ndiqni rregullin për heqjen e rrobave (nëse nuk i keni veshur për 12 muaj, hidheni), por dekorimi i festave ka udhëzimin e vet: Nëse nuk keni përdorur diçka në dy Krishtlindjet e fundit, le të shkojë

Sapo të hidhni pemën artificiale që ka parë ditë më të mira dhe stolitë e thyera që keni varur për arsye sentimentale, do të keni më shumë vend për dekorime të reja. Dhe nëse planifikoni të blini dekorime të reja këtë vit, merrni parasysh të dhuroni ato që keni.

2. Mbledhja e kartave të pushimeve

Ju mund të keni ruajtur çdo kartë pushimi nga dy dekadat e fundit. Për të bërë vend, hidhni të gjitha kartat që janë thjesht të nënshkruara dhe mbani kartat me zemra, mesazhe personale, fotografi familjare ose foto.

3. Biçikleta të vjetra dhe lodra të vjetruara

Nëse keni fëmijë, ka shumë mundësi që të keni ruajtur lojërat që ata kanë luajtur vite më parë. Jepni biçikleta që fëmijët nuk i përdorin sepse i kanë tejkaluar dhe që janë në gjendje të mirë. Më pas lërini fëmijët tuaj të renditin lodrat e tyre për të vendosur se çfarë të mbajnë dhe çfarë të dhurojnë.

Nëse i vogli juaj e ka të vështirë të heqë dorë nga lodrat me të cilat nuk luan më, merrni parasysh miratimin e politikës popullore “një brenda, një jashtë”. Për të marrë një lodër të re, fëmija juaj duhet ta dhurojë atë. (Kujdes: Kjo politikë vlen edhe për gjërat e të rriturve në familje!).

4. Dhuratat që nuk i keni përdorur kurrë

Ndonjëherë një dhuratë mund të përfundojë si një barrë. Kur është diçka që nuk do ta përdorni kurrë ose thjesht nuk do ta pëlqeni, mund të ndiheni fajtorë që e dhuroni, por mos harroni se zë një hapësirë ​​të vlefshme ruajtjeje në shtëpinë tuaj. Para festave, bëni një inventar të dhuratave të padëshiruara që keni mbledhur ndër vite. A ka ndonjë me të cilin nuk mund të ndaheni? Seriozisht, askush nuk ka nevojë për tre hekura vafle.

5. Linjat e vjetra dhe peshqirët e banjës

Hidhini një sy rrobave të rrobave në dollapin tuaj. Nëse gjeni peshqir ose çarçafë të vjetër që nuk i përdorni për veten tuaj – e lëre më t’i tregoni mysafirëve tuaj – është koha t’i hidhni ato. Nëse çarçafët dhe peshqirët janë shumë të konsumuar për t’i ripërdorur, ricikloni ato.

6. Mjete kuzhine dyshe dhe treshe

Gjatë pushimeve, kuzhinat tona janë një nga vendet e para që mbushen. Për të bërë vend përpara se të filloni të grumbulloni peshqirë të rinj për festa, hidhini një sy asaj që keni tashmë. Nëse keni disa shpatulla ose një shumëllojshmëri të tërë rendesh djathi, zgjidhni të preferuarat tuaja dhe lini pjesën tjetër. Kur sirtarët janë të organizuar, mund ta gjeni më lehtë mjetin që kërkoni dhe do të ndiheni sikur keni më shumë, jo më pak.

7. Rrobat e dimrit që nuk dëshironi të vishni

Edhe nëse nuk keni kohë për një rregullim të plotë të garderobës, hidhini një sy rrobave tuaja dimërore dhe zgjidhni çdo gjë që ju bën të mendoni: “Uh, nuk dua ta vesh atë”. (Mirë, nëse nuk është xhaketa e madhe që kurseni për ditët me borë). Nëse nuk ju bën të ndiheni mirë tani, ndoshta nuk do të dëshironi ta vishni një muaj nga tani.

Healthstories.gr