Këshilla të dobishme

7 gjërat që “blerësit e zgjuar” bëjnë gjithmonë në supermarket

10views

Blerësit më të zgjuar dinë shumë mirë si të kursejnë para, si të mos blejnë gjëra që nuk u duhen dhe si të shijojnë blerjet e tyre.

Cilat janë sekretet e tyre? Shikoni 7 gjërat që bëjnë gjithmonë blerësit inteligjentë.

1. Ata i kushtojnë vëmendje asaj që është në shitje

Ata mund të mos kenë nevojë për makaronat në shitje menjëherë, por kur të shohin shitjen do të përfitojnë prej saj. Në fund të fundit, makaronat do të nevojiten në një moment. Pse të mos i merrni me një çmim më të mirë?

2. Ata e dinë kohën më të mirë të ditës për të bërë pazar

Ajo që ata dinë shumë mirë është se nuk duhet të bëjnë pazar kur janë të lodhur dhe kur janë të uritur pasi atëherë mund të bëjnë zgjedhjet më të gabuara.

3. Krahasojnë çmimet

Ata nuk blejnë vetëm atë që reklamon TV. Ata krahasojnë çmimet dhe vendosin se cili produkt u përshtatet më shumë si për nga cilësia ashtu edhe për nga çmimi.

4. Ata bëjnë pazar me “blerës të tjerë të zgjuar”

Në këtë mënyrë ata mund të mësojnë edhe këshillat e tyre. Bëj pazar 1-2 herë me dikë më të vjetër (nënën, babanë ose gjyshen). Ata dinë shumë gjëra që ju nuk i dini ende.

5. Ata nuk mashtrohen nga kuponët

Nëse nuk është diçka që ata vërtet duan ose përdorin, nuk do të klikojnë mbi të. Ata do të marrin vetëm kuponë për gjërat që duan.

6. Ata bëjnë pazar në një supermarket të caktuar

Ata nuk ndryshojnë vazhdimisht dyqanet. Në këtë mënyrë mësojnë për dyqanin dhe “zakonet” e tij, kur ka ulje, etj.

7. Ata dinë të kontrollojnë veten edhe kur u duhet të bëjnë pazar ndërsa janë të uritur

Ka raste kur të bësh pazar të uritur është e pashmangshme. Në këto raste, “blerësit e zgjuar” hanë një rostiçeri të shëndetshme gjatë rrugës për në supermarket, ndjekin rreptësisht listën e tyre, nuk kalojnë nëpër korridoret që ata e dinë se kanë kënaqësi dhe nuk rrinë në supermarket për më shumë se 15 minuta.

Cilën nga të mësipërmet bëni?

spirossoulis.com