Këshilla të dobishme

7 vende në shtëpi që edhe më të fiksuarit pas pastërtisë harrojnë t’i pastrojnë

11views

Shtrati juaj mund të jetë gjithmonë i rregulluar, tualeti i pastër dhe tavolina e kafesë gjithmonë e rregullt, por a është shtëpia juaj vërtet e pastër?

Rrëmuja dhe papastërtia mund të gjenden në vende që nuk do t’i imagjinonit. Lexoni për të parë se cilat janë ato vende në shtëpinë tuaj që edhe më të fiksuarit pas pastrimit harrojnë t’i pastrojnë.

Makinë kafeje

Nëse kafeja juaj e mëngjesit ka filluar të ketë shije të çuditshme, ndoshta nuk është kafeja fajtore, por kafeja që e bën atë. Sigurohuni që ta pastroni mirë një herë në muaj duke derdhur sasi të barabarta uji dhe uthull në rezervuarin e ujit dhe duke e ndezur motorin normalisht. Në gjysmë të rrugës fikeni makinën dhe lëreni të qëndrojë për një orë përpara se ta ndizni sërish. Pastaj bëni të njëjtën gjë me ujë të thjeshtë në mënyrë që “aciditeti” të largohet nga makina juaj. Filtri dhe ena mund të lahen në makinë larëse enësh.

Jastëkë dekorativë

Kur ka qenë hera e fundit që i keni larë? Ndërsa ju e dini se është e rëndësishme të lani jastëkët tuaj të gjumit, larja e jastëkëve dekorativë duket si një gjë e thjeshtë. Nxirreni jastëkun nga këllëfi dhe lani këllëfët të paktën një herë për çdo ndryshim sezoni.

Koshi i plehrave të kuzhinës

E megjithatë, edhe koshi i plehrave ka nevojë për pastrim të shpeshtë. Vendoseni në vaskë dhe lajeni me sapun të lëngshëm enësh dhe ujë. Më pas pasi të jetë tharë, spërkateni me një parfum aromatik.

Perde

Mund të duken të pastra për syrin, por pa e kuptuar ju, mbi to mblidhen pluhur dhe baktere. Prandaj sigurohuni që t’i lani perdet dy herë në vit për të pasur paqe mendore.

Pjatalarëse

Ju mund të mendoni se për shkak se ai lan enët tuaja po lahet edhe vetë, por fatkeqësisht nuk është kështu. Filloni duke pastruar filtrin e makinës larëse dhe më pas bëni një larje me ujë dhe sodë buke.

Dekorime për banjo

Që kur duhet të lani gotën në të cilën keni futur furçën e dhëmbëve, mbajtësen e sapunit dhe të gjitha dekorimet e tjera në banjën tuaj? Nëse përgjigja është “Nuk më kujtohet” atëherë është koha që pastërtinë e këtyre artikujve ta vendosni në orarin tuaj.

Doreza, doreza dhe pulla

Ju i kapni ato çdo ditë dhe megjithatë harroni t’i pastroni. Këto janë pika që mbledhin shumë baktere. Kështu mund t’i kaloni aty-këtu me një leckë pambuku mbi të cilën keni hedhur pak uthull apo edhe pak alkool.

spirossoulis.com