Këshilla të dobishme

8 mënyra për të pasur gjithmonë një shtëpi të pastër pa asnjë përpjekje

11views

Një nga arsyet kryesore që e shtyjmë pastrimin është sepse mendojmë se kërkon shumë punë. Kështu që ne e shmangim atë sa të mundemi.

Ne jemi këtu për t’ju dhënë disa këshilla shumë të thjeshta që do t’ju ndihmojnë të keni gjithmonë një shtëpi të pastër pa njollë.

Merrni një shportë

Keni një shportë të vogël në çdo dhomë të shtëpisë tuaj. Ju vendosni në të gjithçka që krijon rrëmujë në çdo hapësirë. Nëse diçka nuk përshtatet në hapësirë, thjesht vendoseni në karrocë. Kjo është diçka që do t’ju marrë më pak se 5 minuta. Çdo natë para se të shkoni në shtrat ju zbrazni çdo shportë dhe vendosni gjithçka në vendin e vet ose hidhni atë që nuk ju nevojitet më.

Pastroni çdo sipërfaqe

Çdo ditë ju merrni disa minuta për të kaluar çdo banak në shtëpinë tuaj me një leckë të lagur. Kaloni banakët e kuzhinës, tavolinën e kuzhinës dhe ngrënies dhe çdo tavolinë tjetër të vogël. Kështu do të keni ndjenjën se shtëpia juaj po shkëlqen përgjithmonë.

Vendos një fshesë

Edhe të mos bëni asgjë dhe vetëm një spastrim i shpejtë mund ta lërë shtëpinë tuaj të duket e pastër. E vetmja gjë për të cilën duhet të keni kujdes është që të mos fshini kurrë përpara se të bëni hapin e mëparshëm.

Zbrazni të gjithë koshët

Mos lejoni që kazanët tuaj të tejmbushin. Mësoni të zbrazni të gjithë koshët përpara se të mbushen plotësisht. Në këtë mënyrë do të keni ndjenjën se hapësira juaj është më e pastër edhe nëse në të vërtetë nuk është.

Ju rregulloni shtratin tuaj çdo mëngjes

E gjithë shtëpia juaj do të duket më e pastër nëse keni një shtrat të shtruar. Kjo është një “punë” që do t’ju marrë disa minuta për ta përfunduar.

Mblidhni rrobat tuaja

Ju mund të keni një zakon të keq për të hedhur rrobat çdo ditë pas punës, por kjo është diçka që duhet ta ndryshoni. Mësoni të rregulloni rrobat tuaja ndërsa i hiqni. Kështu që nuk do të ketë rrëmujë as në dhomën e ndenjes dhe as në dhomën tuaj të gjumit.

Blini lule të freskëta

Kjo këshillë e veçantë mund të mos jetë një pastrues, por sigurisht që do të rinovojë shtëpinë tuaj dhe do ta bëjë atë të duket më e rregullt dhe e rregullt.

spirossoulis.com