Këshilla të dobishme

A e bëni atë kur askush nuk mund t’ju shohë? Këto zakone janë dëshmi e inteligjencës së lartë

5views

Shpesh mund të hasim mendimin se njerëzit me inteligjencë mbi mesataren kanë sjellje që zakonisht konsiderohen negative. Pyes veten se çfarë është? Mund të habiteni!

Foto: shutterstock/Diego Cervo

Inteligjenca është aftësia për të kuptuar, mësuar dhe përdorur njohuritë e fituara. Faktorë të ndryshëm ndikojnë në zhvillimin e tij. Nuk janë vetëm arsimi, por edhe kushtet e zhvillimit, për shembull. Si e dini nëse dikush është më i zgjuar se të tjerët? Rezulton se disa zakone mund ta tregojnë këtë.

Ngrenja e thonjeve

A kafshoni thonjtë kur askush nuk ju shikon? Rezulton se ky është një zakon i bezdisshëm i shumë njerëzve shumë inteligjentë. Vlen të theksohet se kafshimi i thonjve nuk vjen nga hiçi. Kur fokusohemi intensivisht në një detyrë të caktuar, ky aktivitet na lejon të përqendrohemi më mirë në atë që po bëjmë.

Zvarritje

Ndryshe nga sa duket, tendenca për të shtyrë detyrat dhe përgjegjësitë nuk do të thotë se jemi dembelë. Mund të hasim në mendimin se kjo cilësi tregon një shkallë të lartë kreativiteti si dhe inteligjencë të lartë.

Një rrëmujë në tryezë

A keni një rrëmujë në tavolinën tuaj? Rezulton se njerëzit kaotikë vijnë me zgjidhje origjinale shumë më lehtë, të cilat përfshijnë metodat tradicionale. Përveç kësaj, ata arrijnë të devijojnë nga korniza më lehtë se të tjerët dhe nuk kanë frikë të eksperimentojnë.

Vonesa famëkeqe

Të qenit vonë është një nga zakonet e këqija më të bezdisshme që çmend shumë njerëz. Sidoqoftë, njerëzit inteligjentë shumë shpesh nuk e bëjnë këtë me vetëdije fare. Arsyeja për këtë lloj sjelljeje është pamundësia për të vlerësuar kohën e nevojshme për të përmbushur detyrimetnë.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Këto shenja të zodiakut janë liderë të lindur. Nuk u pëlqen të qëndrojnë mënjanë

Pse tradhtojnë meshkujt? Ka disa arsye, por e dyta mund t’ju habisë