Këshilla të dobishme

A i dëmton flokët drejtimi me keratinë? Parukierja e famshme largon dyshimet

5views

Drejtimi i flokëve me keratinë është mjaft popullor. Ajo u jep zonjave me flokë kaçurrela një shans për të shijuar fijet e drejta për një periudhë të caktuar kohe. Megjithatë, disa njerëz pyesin nëse produktet e përdorura gjatë trajtimit janë të sigurta. A i dëmton flokët drejtimi me keratinë?

Foto: shutterstock/Keratinbotoxphotos1

Drejtimi i flokëve me keratinë është një procedurë popullore që gjithnjë e më shumë femra e zgjedhin. Fijet supozohet të jenë jashtëzakonisht të lëmuara, me shkëlqim dhe të ushqyer. Edhe pse shumë nga përfitimet e tij janë shpallur gjatë viteve, disa njerëz gjithashtu tregojnë për efektet anësore. A kanë të drejtë?

Çfarë është trajtimi me keratin? Qëllimi i tij është të ushqejë flokët tuaj

Trajtimi i flokëve me keratinë mund të bëhet në një sallon flokësh ose në shtëpi. Qëllimi është të ushqehen fijet falë keratinës. Kjo proteinë është një nga blloqet ndërtuese të flokëve. Lëshimi i vetive të tij të dobishme fillon me aplikimin e nxehtësisë. Kutikulat e flokëve hapen dhe produkti depërton thellë në flokë. Pas larjes dhe tharjes së flokëve, parukierja zakonisht e vendos produktin tek fijet, e lë të veprojë për 30 minuta dhe më pas i than dhe i drejton fijet. Pas trajtimit janë flokë të butë, të drejtë, me shkëlqim dhe e këndshme në prekje. Megjithatë, disa njerëz besojnë se trajtimi dëmton flokët. Eshte e vertete?

A i dëmton flokët drejtimi me keratinë? Duhet të keni kujdes për këtë

Disa njerëz kanë frikë nga rregullimi i keratinës për shkak të formaldehidit që përmban, i cili është përgjegjës për mbajtjen e flokëve në një formë të re për një periudhë më të gjatë kohore. Gazetarët e revistës Harper’s Bazaar pyetën T. Cooper, një artist i njohur i flokëve dhe make-up-it që shpesh punon me të famshëm. Ai theksoi se kontakti i vazhdueshëm me gazin mund të dëmtojë personat që kryejnë trajtimin.

“Disa parukierë refuzojnë trajtimin me keratinë sepse ka studime që tregojnë se përdorimi i vazhdueshëm i formaldehidit jashtë orarit mund të ketë pasoja të rënda”.
THA AI

Rreziqet mund të jenë kaq të voglatë tilla si lotim të syve dhe acarim të lëkurës, si dhe seriozishttë tilla si kanceri dhe sëmundjet e frymëmarrjes.

Për këtë arsye, gjithnjë e më shumë sallone bukurie po kalojnë nga përdorimi i keratinës në nanoplastikë (drejtimi brazilian). Trajtimi përmban përbërës me origjinë natyrale dhe sjell praktikisht të njëjtat rezultate. Harper’s Bazaar gjithashtu pyeti stilistin e famshëm Andrew Fitzsimons për mendimin e tij. Ai gjithashtu theksoi se edhe pse drejtimi i flokëve me keratinë ka shumë përparësi, ai gjithashtu mund të dëmtojë flokët. Një burrë do ai nuk e rekomandoi trajtimin për njerëzit me fije shumë të holla ose të dëmtuarasepse përdorimi i një pajisjeje me temperaturë të lartë mund të dëmtojë më tej strukturën e flokëve.

Artikuj të ngjashëm:

Mund ta blini në çdo farmaci dhe funksionon si hidratuesi më i mirë i duarve. Ky produkt është një hit në kujdesin e lëkurës

Si të trashni flokët me metoda shtëpiake? Një produkt kuzhine do t’ju ndihmojë për disa qindarka. Fijet do të jenë të trasha dhe të shëndetshme