Këshilla të dobishme

Ai tha se çfarë grackash i presin turistët në Turqi. “Të gjithë janë mashtruar të paktën një herë”

11views

Në destinacionet turistike nuk mungojnë njerëzit që duan të kapitalizojnë injorancën e të huajve dhe mosnjohjen e zakoneve vendase. Fatih nga Stambolli postoi një video në TikTok duke paralajmëruar vizitorët kundër kurtheve më të zakonshme turistike.

Foto: tiktok.com/@fatihyaylaglobal

Turqia ka qenë destinacioni më popullor i pushimeve për sllovakët prej vitesh. Disa udhëtojnë në vendpushimet për një pushim gjithëpërfshirës, ​​të tjerë eksplorojnë vendin më vete. Mikpritja e banorëve vendas, historia dhe kultura e pasur bënë që vitin e kaluar këtë vend e vizituan gati 45 milionë turistë nga e gjithë bota. Nuk është për t’u habitur që edhe ata që nuk punojnë në turizëm çdo ditë po përpiqen të fitojnë para nga vizitorët. Fatih, i cili jeton në Stamboll, ka postuar në TikTok video e listës së mashtrimevepër të cilën duhet të keni kujdes në qytetet turke.

Ai tha se çfarë grackash i presin turistët në Turqi

Në fillim, Fatih i paralajmëroi turistët kundër duke blerë parfume nga burime të panjohura. Në qytetet turke, mund të hasni në shitës që ofrojnë aroma ikonike të markave të njohura me çmime të volitshme, por ato janë gjithmonë false. Nuk mungojnë pamjet e udhëtarëve që janë mashtruar në këtë mënyrë në TikTok – pas shpaketimit të blerjes, në shikim të parë shfaqet një shishe me mbishkrimin “tester”, dhe brenda është e paplotë. Përveç kësaj, disa njerëz hollojnë aromat ose mbushin pako me përzierje krejtësisht të ndryshme. Përveç kësaj, një banor vendas sugjeroi, për t’u kujdesur për taksitë. Mos pranoni një udhëtim derisa të keni rënë dakord për një çmim me shoferin. Njerëzit që janë me pushime nuk e dinë topografinë e qyteteve. Drejtuesit e automjeteve përfitojnë nga kjo duke zgjatur udhëtimet dhe duke ngarkuar çmimin më të lartë të mundshëm. Ju gjithashtu duhet të përdorni gjithmonë taksi të shënuara për sigurinë tuaj.

Një banor vendas paralajmëroi gjithashtu kundër njerëzve që ata ofrojnë masazhe, shesin trëndafila ose ofrojnë të shkëlqejnë këpucë – ata gjithmonë duan më shumë para për shërbimet e tyre sesa vlejnë dhe reagojnë në mënyrë agresive ndaj negociatave. Në Stamboll nuk mungojnë hajdutët e xhepave dhe njerëzit që u ofrojnë turistëve këmbim valutor – sigurisht me një kurs këmbimi që nuk ka lidhje me realitetin.

“Të gjithë janë mashtruar të paktën një herë”.

Përdoruesit e internetit kanë pranuar se praktikat e përmendura i kanë hasur gjatë pushimeve të tyre në Turqi.

“Sa keq që nuk e kontrollova para se të largohesha. Më ngacmuan si të çmendur! Nëna ime është grabitur edhe në xhami!”.

“Çdo turist në Stamboll është mashtruar të paktën një herë”

“I urrej shitësit e parfumeve dhe hajdutët e xhepave, ata më vodhën pasaportën,”

u shkruan komentet.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Do të shkoni me pushime në Turqi? Ekspertët paralajmërojnë: “Rrezik i mundshëm”

Një turist në Indi pagoi 50 cent. Një banor vendas i bëri një masazh në rrugë. “Nuk është as një mashtrim”