Këshilla të dobishme

Asnjëherë mos vendosni letër higjienike në këtë vend. Shumë njerëz nuk e dinë këtë

11views

Shumica prej nesh vëzhgojnë me kujdes nëse kemi mjaft rrotulla letre higjienike në tualet, por mendojmë më pak se ku ta ruajmë ose ta lëmë. Megjithatë, edhe kjo ndihmë higjienike duhet të ketë vendin e vet për të shmangur rreziqet shëndetësore. Është e rëndësishme të mendoni jo vetëm për të pasur mjaftueshëm letër higjienike, por edhe për ruajtjen e duhur të saj.

Mos e vendosni atje!

Letra higjienike nuk duhet të vendoset asnjëherë direkt mbi apo afër tualetit. Vendi më i mirë për ta ruajtur është në një mbajtëse të krijuar për këtë qëllim. Është një avantazh i madh nëse kjo mbajtëse ka një mbulesë që mbron letrën higjienike nga pluhuri dhe papastërtitë.

Ruajtja e letrës higjienike rreth tualetit është johigjienike dhe mund të rrezikojë shëndetin tuaj. Rrotullat rezervë gjithashtu duhet të kenë vendin e tyre.

Një tualet plot me baktere

Pse shqetësohemi se ku e ruajmë letrën higjienike? Është e lehtë sepse tualetet janë plot me baktere dhe nëse ato futen në lëkurën ose mukozën tonë dhe fillojnë të shumohen atje, mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore.

Kur flasim për masat higjienike në lidhje me letrën higjienike, nënkuptojmë kryesisht parandalimin e përhapjes së baktereve E. coli. Të gjithë e kanë këtë bakter në traktin e tyre tretës, por nëse arrin në një vend tjetër në trup, mund të shkaktojë probleme shëndetësore.

Një nga mënyrat më të zakonshme që ndodh kjo përhapje është duke shpëlarë tualetin pa kapakun poshtë. Uji që lirohet gjatë shpëlarjes nuk qëndron vetëm në tasin e tualetit, por mund të futet edhe në sipërfaqet përreth, duke përfshirë letrën higjienike.

Higjiena në radhë të parë

Për të parandaluar komplikimet shëndetësore të shkaktuara nga bakteret që mund të ndodhin përreth tualetit, është e rëndësishme të respektoni higjienën.

Kjo përfshin jo vetëm pastrimin e rregullt të tualetit, por edhe ruajtjen e duhur të sendeve higjienike si letra higjienike. Duhet të vendoset në një vend të thatë dhe të mbrojtur. Ju gjithashtu duhet të vishni doreza dhe të përdorni agjentë të përshtatshëm pastrimi kur pastroni tualetin.