Këshilla të dobishme

Bateria në celular zgjat dy herë më shumë. Thjesht fikeni këtë gjë

10views

Telefoni juaj po zbrazet shpejt? Kjo mund të jetë për shkak të një veçorie të caktuar që definitivisht nuk e përdorni. Ne kemi përgatitur një udhëzues për ju për t’ju ndihmuar të optimizoni jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj Android.

Telefonat inteligjentë janë bërë pjesë integrale e jetës sonë. Ne nuk mbajmë më një portofol dhe një orë, sepse gjithçka që na nevojitet në baza ditore është në telefonin tonë. Fatkeqësisht, pajisjet kanë faktin se disa opsione janë ndezur në mënyrë të pavarur nga përdoruesi. Telefoni kërkon periodikisht pothuajse të gjitha aplikacionet e instaluara dhe kontrollon për të parë nëse mund të dërgojë ndonjë njoftim. Të gjitha këto aktivitete konsumojnë një sasi të konsiderueshme të fuqisë së baterisë. Ne do të shpjegojmë se si t’i fikni ato.

Si e zgjasni jetën e baterisë?

Pyesni veten se çfarë të bëni që bateria e telefonit tuaj të zgjasë më gjatë? Këtu janë disa veçori që mund të ngarkojnë shumë baterinë tuaj. Kjo vlen për telefonat Android.

Ndarja e pajisjes përmes Google Bluetooth

Aplikacionet nga Google skanojnë vazhdimisht mjedisin dhe kërkojnë mundësi për t’u lidhur me pajisje të tjera nëpërmjet teknologjisë bluetooth. Ne nuk e përdorim shumë shpesh këtë funksion, nuk duam të themi aspak. Për ta çaktivizuar, shikoni për skedën “Google” te “Cilësimet”. Më pas klikoni në “Ndarjen në afërsi” dhe çaktivizoni gjithçka që gjeni atje.

Pasi ta zgjidhni, kthehuni te skeda e mëparshme, klikoni në “devices” dhe zgjidhni “shfaq njoftimet”. Kjo do të ndalojë telefonin të skanojë rrethinën e tij për pajisje të tjera me të cilat mund të lidhet.

Po, kështu është. Telefoni juaj ndoshta po skanon vazhdimisht mjedisin tuaj për një printer. Për ta ndryshuar këtë, shkoni te cilësimet dhe futni fjalën “print” në motorin e kërkimit. Zgjidhni “print” ose “printer” dhe më pas klikoni “Shërbimi i parazgjedhur i printimit”. Duhet të shfaqet një skedë me opsionin për të çaktivizuar këtë shërbim. Zgjidheni atë dhe bateria nuk do të mbarojë kaq shpejt.

Ia vlen të optimizoni njoftimet. Si ta bëni atë. Shkoni përsëri te cilësimet e telefonit tuaj. Shkruani “njoftimet” në motorin e kërkimit dhe zgjidhni këtë opsion. Mbani vetëm ato që janë të rëndësishme për ju dhe zgjidhni të tjerat. Bateria e telefonit tuaj tani do të jetë në gjendje shumë më të mirë!