Këshilla të dobishme

Bëni një qiri të thjeshtë patate pa përdorur dyll

12views

Dimri i gjatë, moti i keq dhe fëmijët të sëmurë gjysmën e kohës? Nuk ka rëndësi. Ne do t’ju gëzojmë me një ide të mrekullueshme. Këto janë dy receta për të bërë qirinj me patate. Argëtim i madh për ju dhe fëmijët tuaj. Dhe lajmi më i mirë është se ju patjetër i keni të gjithë përbërësit e nevojshëm në shtëpi. Pra, këtu është!

Qirinj patate me gjalpë

Për të bërë qirinj të papërmbajtshëm me patate, përgatitni sa vijon.

Patate
lugë
nje thike
gjalpë
pak leshi pambuku
shkrepse ose çakmak

Merrni një patate, lajeni dhe pritini të dy skajet në mënyrë që të qëndrojë. Tani bëni një vrimë në të me një lugë. Lëreni pataten të pushojë dhe filloni të bëni fitilin. Bëni një cilindër si fitil nga leshi pambuku. Për ta bërë këtë, grisni një pjesë të leshit të pambukut, shtrini dhe rrotulloni, i cili do të lidhë fijet.

Tani vjen gjalpi. Mbushni vrimën në patate me gjalpë dhe vendosni fitilin e bërë në të. E mbulojmë edhe me gjalpë. Pastaj prisni pak dhe ndizni.

Ju mund të mendoni se qiriri do të fiket në fillim, por sapo fitili të ngjyhet me gjalpë, do të digjet bukur dhe për një kohë të gjatë.

Qirinjtë më të thjeshtë të patates

Nëse edhe ky tutorial duket shumë i ndërlikuar, mund të provoni një version edhe më të thjeshtë. Në këtë rast, përgatitni sa vijon.

Patate
lugë
nje thike
vaj
ndeshjet

Procedura fillestare është e ngjashme. Prisni pataten në mënyrë që të qëndrojë dhe bëni një vrimë në të. Futni 1-3 shkrepse krah për krah në vrimë dhe derdhni vaj në vrimë. Prisni pak që shkrepset të zhyten në vaj. Pastaj ndezini ato.

Qirinjtë e patates marrin vetëm një minutë për t’u bërë dhe rezultati është i mahnitshëm. Do të shihni që ju dhe fëmijët tuaj do të argëtoheni shumë me qirinjtë e bërë vetë.