Këshilla të dobishme

Bëni trukun e shisheve dhe faturat e ujit do të jenë më të ulëta

13views

Faturat e ujit, energjisë elektrike dhe gazit janë të mëdha dhe nuk ka asnjë shenjë se çmimet e tyre kanë filluar të bien. Kjo është arsyeja pse ne duhet të shtrëngojmë dhëmbët dhe të kërkojmë mënyra të zgjuara për të kursyer. Mendoni se nuk është aspak kaq e thjeshtë? Kjo metodë do t’ju detyrojë të filloni të paguani fatura më të vogla.

Inflacioni i lartë ka hyrë, që do të thotë se buxhetet tona po shkrihen më shpejt se bora jashtë dritares. Ne shpenzojmë gjithnjë e më shumë në çdo fushë të jetës sonë dhe faturat që askush nuk i pëlqen të paguajë na trembin më shumë. Ato për ujë, pa të cilat është e pamundur të funksionosh, janë veçanërisht të larta. Falë ndryshimeve të vogla dhe zgjidhjeve inteligjente, mund të kurseni shumë para në faturën tuaj të ujit.

Si të ulni faturën e ujit?

Pak njerëz e kuptojnë se sa ujë përdorin në baza ditore dhe mendojnë për këtë vetëm kur marrin një urdhër për të paguar. Shumë përpiqen të kujtojnë se kur arritën të përdorin një sasi kaq të madhe uji dhe për çfarë. Çelësi për zgjidhjen e këtij misteri qëndron në detaje delikate të cilave ne nuk u kushtojmë vëmendje, por që kanë një ndikim të rëndësishëm në faturën tonë të ujit.

Zakonet dhe rutina jonë ndikojnë gjithashtu në këto sasi marramendëse dhe gjithçka që duhet të bëni është t’i ndryshoni ato! Në vend që të bëni banjë, zgjidhni dushin, i cili është shumë më i shëndetshëm dhe më i lirë. Dhe le të zëvendësojmë larjen e enëve me dorë disa herë në ditë me një pjatalarëse ekonomike, falë së cilës enët tona do të jenë të pastra dhe faturat do të jenë më të ulëta. Nuk është gjë tjetër veçse të lani tualetin, i cili konsumon një sasi të madhe uji çdo muaj. Ky truk i parëndësishëm do të sigurojë që ne të konsumojmë shumë më pak prej tij.

Vendoseni në shpëlarje dhe faturat e ujit do të ulen!

Shpëlarja e tualetit është thelbësore, ndaj mos hiqni dorë nga ky aktivitet higjienik. Flushers moderne kanë dy opsione të rrjedhjes së ujit, më të vogla dhe më të mëdha. Ato ia vlen t’i përdorni kur faturat tuaja janë shumë të larta. Megjithatë, shumë tualete kanë ende vetëm një buton, kështu që kur e shtypni, nuk mund të kontrolloni nëse shumë ujë po shkon poshtë kanalit. Më pas duhet të kapni një shishe plastike 500 ml. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të mbyllni valvulën e furnizimit me ujë në rezervuar dhe më pas të kulloni të gjithë ujin prej tij.

Kjo zbraz rezervuarin, gjë që e bën shumë më të lehtë vendosjen e një shishe të mbushur me ujë në të. Është sekreti që do t’ju garantojë fatura të ulëta qesharake të ujit. Por si funksionon kjo patentë? Kur të vendosni një shishe me ujë në rezervuar, atëherë hiqni përsëri valvulën e ujit dhe do të shihni që tualeti ka pompuar shumë më pak ujë se zakonisht. Me një shishe 500 ml, e cila me shumë mundësi do të përfundonte në koshin e plehrave, do të reduktoni sasinë e ujit në rezervuar, gjë që do të rezultojë gjithashtu në konsum minimal të ujit dhe një faturë më të ulët të ujit.