Këshilla të dobishme

Bëni zbutës të rrobave të bëra vetë për disa qindarkë. Kjo është e mjaftueshme për ju

7views

Ne blejmë zbutës rrobash në dyqan për para jo të krishtera. Edhe nëse i blejmë në shitje, duhet t’i mbajmë në shtëpi në një çantë dhe ato konsumohen shumë. Ne mund t’i bëjmë ato në shtëpi. Në komoditetin e shtëpisë tuaj për disa qindarkë. Përveç kësaj, në to nuk gjejmë substanca toksike, të cilat ndonjëherë i përmbajnë zbutësit. Si ta bëjmë atë?

Një alergjen për të cilin mund të mos dini

Zbutësit e rrobave shkaktojnë reaksione alergjike tek njerëzit e ndjeshëm. Këto përfshijnë dermatit të shkallëve dhe manifestimeve të ndryshme. Në pamje të parë, nuk kemi pse ta lidhim shfaqjen e skuqjes me zbutësin e rrobave. Në fund të fundit, këto janë produkte me erë kaq të këndshme dhe të buta.

Megjithatë, përbërja e zbutësve të rrobave nuk është shumë tërheqëse. Ato shpesh përmbajnë irritues dhe komponime kimike që mund të shkaktojnë alergji te njerëzit e ndjeshëm. Megjithatë, ne mund të bëjmë zbutës rrobash në shtëpi pa kimikate të panevojshme.

Gjithnjë e më shpesh mendojmë për përbërjen e gjërave

Kohët e fundit, njerëzit po përpiqen të mendojnë se çfarë po u shesin kompanitë farmaceutike dhe kozmetike. Prandaj, shumë prej nesh nuk blejnë më deodorantë plot me alumin kancerogjen, si dhe shampo plot me parabenë kancerogjenë. Ju mund të bëni pa to, siç e kemi kuptuar tashmë shumë prej nesh.

Zbutësit e pëlhurave tani po vijnë për rinovim. E bërë në shtëpi është efektive dhe aroma e saj është e këndshme.

Përbërësit për zbutësin e rrobave të bëra në shtëpi

Për të bërë një produkt që do të aromatizojë rrobat tuaja, do t’ju nevojiten disa përbërës bazë. Ato janë këto:

  • 5-6 lugë sodë buke,
  • Uthull molle,
  • 250 mililitra ujë të vluar,
  • 20-30 pika të vajit tuaj esencial të preferuar,
  • 1 shishe plastike me vëllim të paktën 5 litra.

Së pari, përzieni sodën e bukës, ujin dhe uthullën. Përzierja do të shkumëzohet pak, por do të qetësohet pas pak. Më pas shtoni aromën tuaj të preferuar në formën e një vaji esencial. Vendoseni në një shishe të madhe dhe tundeni.

Përpara çdo larjeje, duhet të tundni sërish zbutësin e përgatitur të rrobave në shtëpi. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë produkt shtëpiak për të trajtuar rrobat e bebeve.