Këshilla të dobishme

Česká spořitelna ka probleme. Klientët janë të ngopur me të dhe preferojnë të ikin

11views

Banka më e madhe vendase për nga numri i klientëve mund të ketë arsye të jetë e lumtur për fitimet e saj rekord, të cilat i llogarit çdo vit, por klientët e saj nuk janë më në një humor kaq pozitiv. Dhe me të drejtë ata pyesin pse nuk marrin shërbime të cilësisë së duhur, kur tashmë duhet të paguajnë për to në formën e shumë tarifave të dukshme dhe të fshehura.

Prisni deri nesër

Burimi kryesor i pakënaqësisë në mesin e klientëve të Česká spořitelna është kryesisht internet banking George, i cili vazhdimisht po dështon. Kjo ka disa vite që funksionon, por programuesit e bankës ende nuk kanë arritur ta bëjnë bashkë që të mos ketë ndërprerje të rregullta dhe të paparalajmëruara apo probleme të tjera teknike. Ato ndeshen kryesisht nga persona që kanë nevojë të përdorin rregullisht shërbimet bankare. Më pas ata zbulojnë se ndonjëherë thjesht nuk i bashkohen bankës.

“George më shkëputi këtë mëngjes teksa hynte në një pagesë. Operatori më tha se kishte një problem me shfletuesin tim. E cila nuk ishte e vërtetë! Pse nuk më tha menjëherë që shunti juaj është sërish në grevë,“tha klientja e pakënaqur Světlana Glaserová në profilin e Česká spořitelna në Facebook. Ajo shtoi se donte të shkonte diku tjetër me llogaritë e saj. Banka iu përgjigj asaj, si shumë të tjerëve, se ishte vërtet një ndërprerje, korrigjimi i së cilës po punohej.

Unë ende nuk mund të fus pagesat, kështu që ueb-i George nuk po funksionon siç duhet. Shpresoj se do të jetë e mundur nesër, unë me të vërtetë duhet të bëj pagesën deri tani, përndryshe do të duhet të paguaj me para në dorë,”, pohoi Lucie Kubínová pasi Česká spořitelna dyshohet se rregulloi një nga ndërprerjet e saj. Megjithatë, pagesat nuk mund të futeshin. Njerëzit më pas shpesh duhet ta lënë atë për ditën tjetër, për shembull, gjë që mund të jetë problem. “Do të ishte mirë nëse mund ta riparonit siç duhet George në ČS. Më duhej të merrja një kompjuter të ri për George pak kohë më parë, kështu që do ta vlerësoja nëse do të funksiononte.

E shtyjnë edhe kur nuk funksionon

Kjo është vërtet interesante, sepse disa klientë në fakt duhej të rinovonin pajisjet e tyre, të tilla si telefonat inteligjentë ose kompjuterët, për shkak të internetit ose bankingut celular të Česká spořitelna. Tek më të vjetrat, aplikacionet u rrëzuan edhe më shumë. Por siç doli, thelbi i qen qimedredhur ndoshta do të fshihet diku tjetër.

George do të ishte e ardhmja jo vetëm e Česká spořitelna, por edhe e të gjithë Grupit Erste. Në të njëjtën kohë, banka detyron klientët e saj ta përdorin atë. Ai i bën shërbimet e degëve dukshëm më të shtrenjta dhe lidh një sërë përfitimesh me përdorimin e bankave që duhet të jenë standarde, të tilla si norma më të mira interesi në një llogari kursimi.

Lexoni gjithashtu:

Në të njëjtën kohë, duket se problemet e Gjergjit janë sistematike. Ato ndodhin rregullisht dhe mjaft shpesh. Pra, është e mundur që gabimi të jetë drejtpërdrejt në thelbin e aplikacionit, ku nuk mund të hiqet.

Foto: Shutterstock