Këshilla të dobishme

Çfarë do të thotë poleni i bimëve për ata që vuajnë nga alergjia?

8views

Prandaj, për shumë persona që vuajnë nga alergjia, është e rëndësishme kur poleni shfaqet në bimë të caktuara. Për ta, këto janë periudha të rritjes së simptomave dhe përdorimit të antihistamines dhe vazokonstriktorëve. Një kalendar polen është gjithashtu i dobishëm.

Në zonën klimatike polake, poleni fillon në fillim të pranverës dhe përfundon në vjeshtë. Dhe pikërisht gjatë kësaj periudhe të sëmurët nga alergjitë më së shpeshti përjetojnë simptoma alergjie. Këto janë kryesisht:

– kruarje e zgavrës së hundës

– rrufë me sekrecione ujore

– teshtitje

– dhimbje koke

– probleme me përqendrimin

– kollë e thatë dhe paroksizmale

– sy të përlotur dhe kruarje

– konjuktivit.

Këto simptoma ngjajnë pjesërisht me sëmundjet e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, por gjithmonë pa temperaturë dhe sekrecione bakteriale.

Falë kalendarëve të veçantë, mund të zbuloni lehtësisht kur ndodh pjalmimi i bimëve të caktuara. Gjatë diagnostikimit të alergjive, mund të përdoret gjithashtu për të verifikuar dhe përgatitur një grup të përshtatshëm testesh kur pacienti përcakton periudhat e sakta në të cilat janë shfaqur simptomat e alergjisë.

Ai merr parasysh sezonin e polenit të barërave dhe pemëve (lajthi, ahu, thupër). Më pas, personat që vuajnë nga alergjitë duhet të shmangin shëtitjet në livadhe dhe pyje dhe pasi të kthehen në shtëpi, rekomandohet të shkundin rrobat ose t’i ndërrojnë ato. Kjo është mënyra e vetme për të shmangur alergjenin nëse jeni alergjik ndaj polenit të bimëve.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.