Këshilla të dobishme

Çfarë është cistiti intersticial? Sindroma e fshikëzës së dhimbshme në çekisht

10views

E ashtuquajtura sindroma e fshikëzës së dhimbshme, e njohur profesionalisht si cistiti intersticial, është një problem gjithnjë e më i zakonshëm në zyrat e urologjisë. Është një sëmundje jo bakteriale e fshikëzës, e cila shoqërohet me një sërë simptomash të dhimbshme në uretër. Përveç kësaj, pacientët përjetojnë një dëshirë shumë të fortë për të urinuar ditën dhe natën.

Si shfaqet cistiti intersticial?

Siç sugjeron tashmë emri çek sindromi i fshikëzës së dhimbshme, manifestimi kryesor i sëmundjes është dhimbja që vjen me mbushjen e fshikëzës. Pas defekimit, dhimbja zakonisht zvogëlohet. Në disa raste, urgjenca për të urinuar është edhe ekstreme. Dhimbja mund të përhapet në zonat përreth, për shembull në ijë, vaginë ose anus.

Kush prek cistitin e zorrëve?

Kryesisht gratë e moshës së mesme hyjnë në operacionet urologjike me këtë problem. Megjithatë, ngjashmëria e kësaj sindrome me sindromën e dhimbjes kronike të legenit tek meshkujt tregon se të paktën një pjesë e problemit prek edhe seksin tjetër.

Trajtimi i cistitit të zorrëve

Shkaku i kësaj sëmundjeje nuk dihet plotësisht. Për këtë arsye, trajtimi është problematik dhe jo 100% efektiv. Mjekët zakonisht i qasen një kombinimi të procedurave dhe metodave të ndryshme, të cilat mund të funksionojnë me shkallë të ndryshme suksesi. Prandaj, gjetja e një zgjidhjeje të kënaqshme mund të marrë pak kohë.

Fizioterapia ose masazhi i dyshemesë së legenit ndihmuan disa pacientë. Është gjithashtu e mundur të merret në konsideratë shpëlarja e fshikëzës me një zgjidhje të veçantë. Megjithatë, është gjithashtu e mundur të zmadhohet fshikëza ose, përkundrazi, të hiqet dhe të zëvendësohet me një zorrë. Megjithatë, këto operacione janë kërkuese dhe mund të ndodhin komplikime pas tyre.