Këshilla të dobishme

Çfarë problemesh shëndetësore fizike mund të shkaktojë përdorimi afatgjatë i kontracepsionit hormonal?

15views

Edhe pse mund të duket se kontracepsioni hormonal është vendimi më i mirë në moshë të re, e kundërta është e vërtetë. Përpara se të merrni pilula çdo ditë, është mirë të njihni anën e errët të kësaj forme kontracepsioni, e cila vitet e fundit po fiton gjithnjë e më shumë përdorues. Efektet psikologjike janë të dukshme, për këtë arsye renditen edhe në efektet anësore të HA. Megjithatë, trupi mund të vuajë edhe nga substancat e përdorura.

Ndryshimi në ciklin menstrual

Operacionet gjinekologjike janë të mbushura me pyetje, të cilët janë kuriozë se kur do të qetësohen përfundimisht cikli menstrual pas fillimit të marrjes së HA. Kjo përvojë është krejtësisht individuale, por mund të takohemi edhe afatgjatë gjakderdhje të parregullt, dhimbje të shtuara dhe vështirësi të tjera. Kështu, cikli natyral i trupit prishet dhe sinjalet shoqëruese që normalisht sinjalizojnë ardhjen e menstruacioneve mund të bëhen plotësisht të heshtura. Nëse jeni mësuar me dhimbjen në zonën e gjoksit ose presionin në pjesën e poshtme të barkut, HA mund të ndryshojë të gjithë procesin.

Një rritje e panatyrshme e hormoneve

Jo më kot flasin për këtë kontracepsion si pilula hormonale. Edhe pse trupi juaj e di saktësisht se çfarë niveli të hormoneve duhet të mbajë në trup, HA këtë do të prishë procesin. Ndikimi mund të jetë më pas defekte estetike, si p.sh celulitin, por edhe pasoja më të rënda. Gjuetia për një fëmijë mund të zgjasë vite përpara se trupi të rikuperohet pas ndalimit të HA për disa vite.

Vështirësitë shoqëruese

Ju duket se jeni të pakëndshme të jeni përreth dhe tuajat energjia humbet? Ky mund të jetë gjithashtu një nga efektet anësore të HA. Pagjumësia, lodhja, humbja e oreksit ose thjesht rënia e flokëve mund të bëhen gjithashtu pjesë e jetës suaj. Para se të filloni të ndryshoni të gjithë stilin tuaj të jetesës, të shpenzoni para në suplemente ushqimore dhe ndihmës të tjerë, duhet të përqendroheni në përbërjen e pilulave tuaja.

Mësoni rreth formave të tjera të kontracepsionit

Megjithëse pilulat e kontrollit të lindjes janë një zgjedhje e këndshme për shkak të lehtësisë së përdorimit, ato nuk mbrojnë kundër sëmundjet veneriane. Nga ana tjetër, një prezervativ në kombinim me një xhel spermicid mund të mbrojë si vajzën ashtu edhe burrin nga pakëndshmëritë e ardhshme. Për gratë pas lindjes, gjinekologu zakonisht rekomandon futjen e një trupi. Duke përdorur këto variante, ju mund ta mbani trupin tuaj të funksionojë natyrshëm, duke mos e kufizuar atë me një nxitim të hormoneve dhe duke shmangur përvojat e pakëndshme.