Këshilla të dobishme

Cila është mënyra më e mirë për t’u marrë me rrjedhjen e hundës?

7views

Është një gjendje shqetësuese, kështu që pothuajse të gjithë kanë mënyrën e tyre për ta trajtuar atë.

Rrjedhja e hundës trajtohet kryesisht në mënyrë simptomatike. Kur shfaqet si një nga simptomat e një ftohjeje, ju mund ta trajtoni dhe mbështesni veten me mjete juridike pa recetë:

– uji i detit

– kripur

– pomadë borzilok

– pomada ngrohëse

– Dekongestantët e mukozës intranazale (pika, xhel, spray)

– dekongestantët e mukozës së gojës (pseudoefedrinë, fenilefrinë)

– preparate që pengojnë prodhimin e sekretimit (bromidi ipratroprium).

Në disa raste, agjentët intranazalë anti-alergjikë rekomandohen si një ilaç efektiv për rrjedhjen e hundës. Vlen gjithashtu të merrni vitaminë C dhe rutinë, të cilat kanë një efekt mbyllës në enët e gjakut, gjë që redukton rrjedhjen e hundës.

Kur bëhet fjalë për spërkatjen e ujit të detit dhe kripërat e kripura, ato rekomandohen veçanërisht për foshnjat dhe fëmijët e vegjël që ende nuk mund të fryjnë hundën siç duhet. Këto preparate pastrojnë hundën dhe hidratojnë mukozën.

Për më tepër, shumë njerëz përdorin mjete juridike shtëpiake për të luftuar ftohjen. Është e rëndësishme që temperatura në dhomë të mos kalojë 20 gradë C, atëherë është më e lehtë të marrësh frymë. Një lagështues ajri ndihmon disa njerëz.

Një ilaç i zakonshëm në shtëpi është inhalimi duke përdorur barishte (kamomil) dhe vajra esencialë (eukalipt, nenexhik, pishë). Përndryshe, mund të përdorni banja të nxehta me shtimin e vajrave të tillë. Gjithashtu rekomandohet rimbushja e lëngjeve rregullisht. Çajrat e mjedrës me shtimin e lëngut të manaferrës dhe aronisë mund të jenë më të mirat për rrjedhjen e hundës.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.