Këshilla të dobishme

Deacidifikimi i trupit, ose si të ruhet ekuilibri acido-bazik

6views

Acidifikimi i trupit shkaktohet nga produkte me pH të ulët, d.m.th. produkte që përmbajnë një tepricë të joneve të hidrogjenit, H+. Produktet alkaline, d.m.th., produktet me një tepricë të joneve të hidroksidit OH, kontribuojnë në deacidifikimin e trupit. Ndonjëherë deacidifikimi i trupit mund të ketë një efekt pozitiv, duke e lejuar atë të arrijë një nivel optimal të pH prej rreth 7.45.

Rregulli më i rëndësishëm është përqendrimi në parimet e të ushqyerit të shëndetshëm. Vaktet duhet të hahen rregullisht 4-5 herë në ditë në porcione të moderuara dhe pa e tepruar. Ju duhet të hani ngadalë dhe të përtypni gjithçka tërësisht.

Ju mund të filloni të deacidizoni trupin tuaj duke kufizuar dietën tuaj: sheqer, miell gruri të bardhë, mish, kafe, çaj dhe alkool. Rekomandohen perime të papërpunuara dhe ujë të pijshëm me lëng limoni. Produktet shumë të përpunuara dhe ato me konservues duhet të shmangen. Për rezultate më të shpejta, dieta mund të plotësohet me suplemente deacidifikuese.

Përveç dietës, shumë faktorë dhe sjellje mund të ndikojnë në acidifikimin e trupit:

– ankth dhe stres afatgjatë

– dietat për dobësim

– mënyrë jetese shumë pasive

– aktivitet i tepruar fizik

– marrja e medikamenteve të caktuara

– pirja e duhanit.

Prandaj, përveç një diete të shëndetshme për mirëqenie më të mirë, edhe mënyra e jetesës ka ndikim në deacidifikimin e organizmit.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.