Këshilla të dobishme

Dëshironi bimë me shkëlqim dhe të mirëmbajtura? Arrini në frigorifer

13views

Të gjithë ata që kanë bimë në shtëpi dëshirojnë që ato të duken bukur, të përmirësojnë disponimin dhe të kënaqin syrin. Nuk mjafton vetëm ujitja e tyre. Janë disa truke që nuk marrin shumë kohë dhe nuk kushtojnë pothuajse asgjë, por kur bëhen rregullisht, lulet shkëlqejnë dhe rriten para syve tanë.

Ka disa truke që nuk marrin shumë kohë dhe nuk kushtojnë pothuajse asgjë,
Foto: shutterstock/Iryna Imago

Lulet në shtëpi jo vetëm që kanë një funksion estetik, por gjithashtu kanë një efekt shumë pozitiv në humorin tonë dhe filtrojnë ajrin. Shumica prej nesh ndihen shumë më mirë kur ka shumë gjelbërim rreth nesh. Sa më shumë lule, aq më shumë paqe dhe relaksim. Fatkeqësisht, do të thotë edhe më shumë punë. Lulet kërkojnë kujdes të duhur, lotim të rregullt, plehërim dhe rrezet e diellit. Çdo bimë mund të ketë nevoja paksa të ndryshme; Detyra jonë është t’i përmbushim ato nëse duam t’i kënaqim sytë me lule të bukura dhe gjethe me shkëlqim dhe të shëndetshëm.

Majoneza është e mjaftueshme për t’i bërë gjethet e luleve tuaja të bukura dhe me shkëlqim

Nëse bimët tuaja të preferuara përfshijnë fikus, fiku ose zamiokulli, ne kemi një lajm të mirë për ju. Ekziston një mënyrë shumë e thjeshtë për t’i bërë gjethet e tyre me shkëlqim dhe akoma më të këndshme për sytë tuaj. Rezulton se gjithçka që ju nevojitet është pak ujë, një lugë majonezë dhe një leckë e butë ose shtupë pambuku. Përzieni majonezën me ujë dhe më pas fshijini gjethet e bimëve të përmendura me një leckë të butë. Ndryshimi duhet të jetë i dukshëm pas disa aplikimeve të tilla, por është e rëndësishme që këtë trajtim të mos e bëni më shpesh se një herë në muaj dhe të mos përdorni shumë përzierjen në gjethe.

Gjethet e bimëve të brendshme duhet të pastrohen jo vetëm për t’i bërë ato të duken më bukur, por edhe sepse pluhuri është i dëmshëm për bimët – ai bllokon stomatat dhe bllokon fotosintezën.
Foto: shutterstock/Dritarja e lumtur

Pse pastrimi i rregullt i gjetheve është kaq i rëndësishëm për bimët e brendshme?

Gjethet e bimëve të brendshme duhet të pastrohen jo vetëm për t’i bërë ato të duken më bukur, por edhe sepse pluhuri është i dëmshëm për bimët – ai bllokon stomatat dhe bllokon fotosintezën. Në mënyrë që ato të jenë të bukura dhe të rriten, ato duhet jo vetëm të ujiten, por edhe të pastrohen. Mënyra më e lehtë është të fshini me një leckë të butë të lagur, shtupë pambuku ose garzë. Është e rëndësishme që të zhyteni shpesh në ujë dhe të mos përhapni pluhur në gjethe. Në rastin e bimëve me gjethe të vogla, ky mund të jetë një proces shumë i gjatë dhe kërkon shumë kohë, ndaj është mirë që bimëve të tilla t’u bëni një dush të butë. Pastaj përsëri, duhet të kemi kujdes që të mos derdhen lulet – disa njerëz mbulojnë tokën në bimë me fletë metalike. Të tjerët përdorin rregullisht një spërkatës.

Çfarë lulesh të mbillni në ballkon në gusht? Këto varietete do të lulëzojnë deri në ngricat e para

Kur duhet pastruar lulet pas funeralit? Nëse e bëni shumë shpejt, i ndjeri mund të mos jetë i qetë