Këshilla të dobishme

Dëshironi të keni gjithmonë qepë të freskëta në dorë? Filloni me një enë

10views

A e dini se mund të shijoni unazat e freskëta të qepëve edhe në dimër pa dalë nga shtëpia? Kjo është e mundur me ndihmën e presionit të qepës – një procedurë tepër e thjeshtë që do ta kthejë kuzhinën tuaj në një kopsht të vogël shtëpie. Lexoni se si ta bëni këtë këtu.

A e dini se mund të shijoni unazat e qepëve të freskëta edhe në dimër?
Foto: shutterstock.com/ralucbrasovean

Dëshironi të keni gjithmonë qepë të freskëta në dorë? Është e mundur

Qepët e freskëta nuk janë vetëm një shtesë e shijshme për sanduiçe apo dreka, por edhe një bombë e vërtetë vitaminash. Duke rritur me forcë qepët, ne mund të shijojmë shijen e tyre gjatë gjithë vitit pa qenë nevoja të dalim nga shtëpia. Si ta bëjmë atë?

Mbirja e qepëve është një proces që mund ta përballoni pa asnjë problem. Këtë mund ta bëjmë në dy mënyra – duke e vendosur qepën në tokë dhe në tenxhere, ose duke e vendosur në një tenxhere të mbushur me ujë.

Por gjëja më e rëndësishme është të zgjidhni qepën e duhur. Duhet të jetë i shëndetshëm, pa shenja sëmundjeje apo dëmtimi. Përveç kësaj, është mirë që ajo të jetë e pjekur dhe në formë të mirë, por jo domosdoshmërisht e madhe. Një qepë e rritur më parë në tokë do të jetë ideale, por mund të përdorim edhe një të disponueshme në dyqan, me kusht që të mos jetë tharë apo dëmtuar.

Por gjëja më e rëndësishme është të zgjidhni qepën e duhur. Duhet të jetë i shëndetshëm, pa shenja sëmundjeje apo dëmtimi.
Foto: shutterstock.com/Iryna80

Si të rritet një bimë qepë nga një enë? Ka dy mënyra

I keni përgatitur akoma qepët? E shkëlqyeshme! Tani mund të kalojmë te kultivimi. Një mënyrë është vendosim qepën në një enë të mbushur me ujë. Një enë e ulët është ideale për këtë. Thjesht vendosni qepën në mënyrë që në mënyrë që të qëndrojë në buzë të enës dhe se pjesa e poshtme është e zhytur në ujë. Mos harroni të shtoni ujë rregullisht. Pas vetëm disa ditësh, do të shihni që qepa ka filluar të rritet.

Nëse preferoni metodat tradicionale, mund të provoni qepë në një tenxhere me lule. Mjafton që vazoja me lule të mbushet përgjysmë me dhe, vi vendosni një qepë dhe e mbuloni me dhe. Sigurohuni që llamba të jetë e fiksuar mirë dhe gjysma e lartësisë së saj shtrihet mbi nënshtresën. Pas kësaj, mjafton të ujisni rregullisht dhe të shijoni bimën tuaj të qepëve të rritur në shtëpi.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Si i ruani qepët? Shanset janë që po e bëni gabim. Perimet prishen më shpejt në këtë mënyrë

Kur të mbillni qepë të pranverës? Do të rritet kërpudha pas shiut jo vetëm për shkak të kohës.